На Закарпатті чоловік після отримання повістки вимагав "повноцінного медогляду", але "промахнувся": Чим все скінчилось

В Закарпатській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який заявив, що погодиться на мобілізацію лише після "повноцінного медогляду". Про це йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловік 16 березня 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації. Того ж дня житель Закарпаття категорично відмовився отримувати повістку та ухилився від мобілізації. Також він написав заяву про відмову від мобілізації.

На суді чоловік провину визнав частково. Він зазначив, що "вважає, що у нього є кілька хронічних хвороб, а саме він має проблеми з шлунком, кишківником, легенями та психікою, його медичне обстеження ВЛК було проведено формально і швидко. Він повідомляв лікаряс, що у нього є проблеми зі здоров`ям, водночас не скаржився конкретно на якесь захворювання. Після цього він не звертався по медичну допомогу до лікарів, які не мають стосунку до ТЦК, не пропонував пройти незалежне медичне обстеження за своїми скаргами, хоча має договір із сімейним лікарем".

Також суд врахував заяву, в якій йшлося, що чоловік вимагає "надати йому змогу пройти медичну комісію ВЛК в повному обсязі". Мовляв, саме це є причиною відмови від призову.

Суд не встановив порушень у роботі ВЛК. А тому жителя Закарпаття визнали винним за статтею 336 ККУ і засудили до 3 років позбавлення волі.

Блогер-киянин закликав у TikTok до насильницької зміни чинної влади, а далі щось пішло не так (фото)

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:08

У Києві правоохоронці затримали проросійського блогера, якого підозрюють у закликах до насильницької зміни чинної влади в Україні. Про це в Telegram 11 жовтня поінформувала пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передають Патріоти України...

"Раптово" багатими зазвичай ставали мати чи дружина: Голова НАЗК оприлюднив список воєнкомів, що живуть на широку ногу

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 20:54

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) регулярно проводить перевірки декларацій, статків, зокрема, воєнкомів і членів ВЛК. Голова НАЗК Віктор Павлущик пригадав справи, які були найбільш резонансними, передають Патріоти України. «Наприклад,...