На Закарпатті чоловік спочатку ухилився від мобілізації, але потім передумав: Як його покарали

У Закарпатській області до іспитового терміну позбавлення волі засудили чоловіка, який спочатку відмовився від мобілізації, але на суді заявив, що готовий до служби в ЗСУ. Про це йдеться у вироку Іршавського районного суду Закарпатської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка у червні 2023 року ВЛК визнала придатним до служби в армії. Того ж дня він отримав повістку та повинен був 9 червня 2023 року прибути на службу в армії, проте він ухилився від мобілізації.

На суді підозрюваний провину визнав та розкаявся. Він пояснив, що отримав повістку від працівників РТЦК та СП, пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. 9 червня він повинен був прибути до військкомату для служби в армії, проте ухилився, оскільки його 76-річна бабуся захворіла. А саме вона доглядає за його неповнолітнім братом. Тому чоловік залишився вдома. Житель Закарпаття додав, що він готовий служити в ЗСУ та захищати Україну і просив засудити його до іспитового терміну позбавлення волі.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 КК України та засудив його до 3 років позбавлення волі. Проте реальний термін суд замінив на 1 рік та 6 місяців іспитового. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...