На Закарпатті посеред осені зацвів чай на унікальній плантації (фото)

Цвітіння рослин у жовтні продовжує дивувати мешканців України. Нещодавно у Києві зацвіли акації, а жителі села Лавки в Мукачівському районі побачили цвітіння чорного чаю на єдиній для нашої країни плантації, передають Патріоти України.

Закарпатський журналіст та експерт з туризму Максим Адаменко показав яскраві знімки цвітіння чаю у жовтні. Варто відзначити, що плантація в Лавках є єдиною для України. Чорний чай тут росте ще з далеких сталінських часів. І хоча плантація знаходиться в заказнику, вона поступово зменшується через варварів, які викопують кущі чорного чаю.

Незважаючи на те, що плантація покинута, сюди можна прийти, щоб заварити смачний чай. Хоча збір чаю був ще в квітні, туристи продовжують навідуватися в унікальне місце.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...