На Закарпатті справжнє нашестя змій: З садиб вивозять тракторами

.<p data-verified=

На Перечинщині цього річ повідомляють про чи не справжнє нашестя змій. За словами господарів, їх дуже багато не тільки в лісах, але й поряд з обійстями, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Карпат".

Плазуни, довжиною два метри заповзають в будинки. Їх помічають в чималій кількості на подвір'ях. Змії лякають маленьких дітей, що виходять погратись надвір. Так от майже двометрового полоза поряд з будинком цьогоріч виявив один із місцевих господарів. Плазуна довелося убити, бо чоловік побоявся за безпеку дітей.

Торік на Перечинщині, відзначають господарі, плазунів не було так багато. Якщо й помічали поряд з обійстями щось лускате, то в основному вужів й веретільниць. Утім, аби змії так масово підступали до помешкань людей, такого люди не тямлять. Одна із причин такого нашестя, як відзначають селяни, ймовірно у тому, що багато сінокісних угідь залишились не кошеними. А у великій траві плазуни розповзаються. Окрім того, наразі залишились невпорядкованими cотини із сіном біля будинків, що теж вабить лускатих.

"Дуже много лишилось нескошеним. Сіно нікому зараз не треба, бо вже й не має худоби", - відзначає Іван.
"Величезна трава усюди, все заростає. У тому гади лиш розмножуються та лізуть уже до хати. Недавно забив порядного у дворі. А днями привезли "подарунок" із поля на тракторі. Дві штуки великих змій виповзли на подвір'я з пречепу із сіном. Забив",- каже Іван.

Нагадаємо, цьогоріч в Закарпатті уже зафіксовано випадки укусу зміями місцевих жителів. Медики радять остерігатись зустрічі з плазунами й оперативно звертатись за необхідності по надання медичної допомоги.

Слід зауважити в Україні зокрема на Закарпатті водиться лише один вид отруйних змій. Це гадюка звичайна та степова. Її можна зустріти найбільше в гірській місцевості.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...