Новий штам наступає: На Житомирщині "Омікрон" виявили у жінок, які повернулися з Італії

На Житомирщині виявили два випадки штаму коронавірусу "Омікрон" у жінок, які прибули з Італії. Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України, передають Патріоти України.

Зазначається, що 30 грудня вірусологічна лабораторія вказаного центру підтвердила два випадки інфікування у Житомирі та Бердичеві штамом SARS-CoV-2 "Омікрон" шляхом виявлення мутацій, що характерні для даного штаму.

"З метою підтвердження отриманих результатів біоматеріал буде відправлений до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я для проведення повногеномного секвенування", - йдеться у повідомленні.

Зеленський відповів на петицію про скасування COVID-вакцинації для низки працівниківЗокрема, штам "Омікрон" виявили у 41-річної та 62-річної жінок, які нещодавно повернувся з Італії. Обидві хворі не були щеплені проти COVID-19. Фахівці проводять епідеміологічне розслідування цих випадків.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...