На Житомирщині підлітки побили інваліда - нападників змусили вибачатися на колінах (відео)

У місті Малин Житомирської області група неповнолітніх хлопців накинулася на двох старших чоловіків (один із інвалідністю) нібито через те, що хтось із них "поцупив гроші в барі". Відповідні кадри розповсюдилися у мережі, згодом місцеві зловили кількох 16-річних нападників і змусили їх вибачатися на камеру, передають Патріоти України.

Інформацію про подію підтвердили у пресслужбі поліції регіону, наголосивши, що за вказаним фактом вже відкрито кримінальне провадження. Жителі у мережі закликають обов’язково покарати винуватців.

Новина про нелюдський вчинок спершу розлетілася соцмережами 7 червня – там почали публікувати ролики "розбірок" неповнолітніх із більш ніж удвічі старшими чоловіками. Адже свої дії підлітки самі ж і знімали на телефон. Все трапилися напередодні в темну пору доби неподалік бару й ларьків на пішохідній вулиці, де полюбляє гуляти молодь.

На одних відео видно, як хлопець із ноги кілька разів б’є в обличчя чоловіка, від чого той падає. На інших підлітки вибивають із рук іншого малинчанина з інвалідністю милиці, а потім теж наносять удари ногами по голові, тілу.

Місцеві мешканці розповіли, що згодом неповнолітніх нападників розшукали, очевидно, старші хлопці. Зокрема, їх змусили вибачатися.

У мережі з’явилися відео, на яких підлітки на колінах вибачалися "перед усім Малином і особливо чоловіком-інвалідом, якого побили". А також зарікалися, що більше такого не робитимуть.

У коментарях під роликами розгорілася дискусія. Старші жителі продовжили засуджувати неповнолітніх і дорікати їхнім батькам за невиховання, просили поліцію не "спускати з рук" цей вчинок.

У пресслужбі ГУ Національної поліції у Житомирській області кореспонденту прокоментували, що правоохоронці про випадок дізналися під час моніторингу соціальних мереж. Нині справа вже перебуває на їхньому контролі.

"Особу потерпілого (1983 р. н.) і активних учасників (16-річні) встановлено. Зареєстровано кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). З’ясовуються обставини і причини події", – зазначили в поліції.

Увага! На відео 18+ присутні сцени насильства та ненормативна лексика!

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...