На Житомирщині розводять бджіл, які не жалять людей, і на смак меду це ніяк не впливає (фото)

Володимир Орашкевич, що мешкає у селі Великі Низгірці на Житомирщині, розводить бджіл, які не жалять людей. Породу, яка не жалить людей, Володимир вивів сам. Нині його пасіка налічує пів сотні бджолиних сімей. А першу власну пасіку Володимир завів ще у 16 років. Про це повідомляє "Суспільне Житомир", зазначають Патріоти України.

За словами бджоляра, порода не впливає на смак меду, але при цьому його бджоли безпечні й не жалять людей. «Вони на людей, як бачите, не реагують. Німці вивели таку породу, і наші теж вирощують. Особисто я 20 років грався зі своєю породою, щоб мої бджоли не були агресивними. Вони несуть добрий мед. Різниця лиш в тому, що біля своїх бджіл я можу ходити просто в шортах і з димарем. Так приємніше за ними доглядати. Приміром, приходжу я до сусіда, – а він у костюмі і весь обліплений бджолами. Вони кусають. То нащо таких тримати?», – сказав Володимир.

Він також зазначив, що його бджоли краще переносять холод, ніж спеку. «Якщо 18-20 градусів тепла, то рослини добре виділяють нектар, і для бджіл є робота. Якщо 24 і більше градусів – рослини так само виділяють пилок, але він застигає у рослині, і бджоли приносять його менше», – розповів бджоляр.

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...