Наближати перемогу власними руками: Кожен українець може навчитися збирати FPV завдяки "Житомирському дрону", - Федоров

Людина яка зібрала FPV-дрон зможе побачити як зібраний FPV уразив ціль

Кожен українець може навчитися збирати FPV-дрони на платформі “Житомирський дрон”. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Для початку навчання громадянам необхідно авторизуватися на платформі за допомогою функції “Дія.Підпис” у додатку “Дія”. Також кожен користувач отримає позивний, щоб приховати його особисті дані.

Платформу запустила Житомирська міська рада, на ній можна пройти онлайн-навчання, обрати дрон, який хочете зібрати, а потім передати його на тестування.

Якщо тестування безпілотника пройде успішно, він поїде на фронт, а людина яка його зібрала зможе побачити як зібраний FPV уразив ціль.

Також на платформі можна задонатити на дрони або стати постачальником запчастин для них. Тобто інженери зможуть замовляти у вас деталі для своїх дронів.

Це перша платформа в Україні, яка тестує, забезпечує логістику доставки на передову та частково компенсує вартість дрона: якщо ви мешканець Житомирської громади, то можете отримати 6 тисяч гривень компенсації за зібраний дрон.

До проєкту можуть долучатися інші громади та міста, які також можуть частково компенсувати своїм жителям вартість зібраного FPV.

"І це всього за 12 днів": У Словаччині збір для України наближається до чотирьох мільйонів євро, - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 15:41

У Словаччині кампанія громадянського збору коштів на допомогу Україні наближається до чотирьох мільйонів євро: люди назбирали великі гроші за 12 днів, в той час як словацький уряд "страйкує" участь у чеській ініціативі щодо допомоги українцям, передают...

Бідолаха почув хруст кісток та закричав від болю: У Туреччині стоматолог вкрутив зубний імплантат у мозок пацієнта

субота, 27 квітень 2024, 15:14

У Туреччині чоловік звернувся до стоматолога із зубним болем, після чого опинився у лікарні, де йому видалили зубний імплантат з порожнини мозку. Про це пише Metro, передають Патріоти України. 40-річний Рамазан Йилмаз звернувся до приватної клініки у Б...