Наближати перемогу власними руками: Кожен українець може навчитися збирати FPV завдяки "Житомирському дрону", - Федоров

Людина яка зібрала FPV-дрон зможе побачити як зібраний FPV уразив ціль

Кожен українець може навчитися збирати FPV-дрони на платформі “Житомирський дрон”. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Для початку навчання громадянам необхідно авторизуватися на платформі за допомогою функції “Дія.Підпис” у додатку “Дія”. Також кожен користувач отримає позивний, щоб приховати його особисті дані.

Платформу запустила Житомирська міська рада, на ній можна пройти онлайн-навчання, обрати дрон, який хочете зібрати, а потім передати його на тестування.

Якщо тестування безпілотника пройде успішно, він поїде на фронт, а людина яка його зібрала зможе побачити як зібраний FPV уразив ціль.

Також на платформі можна задонатити на дрони або стати постачальником запчастин для них. Тобто інженери зможуть замовляти у вас деталі для своїх дронів.

Це перша платформа в Україні, яка тестує, забезпечує логістику доставки на передову та частково компенсує вартість дрона: якщо ви мешканець Житомирської громади, то можете отримати 6 тисяч гривень компенсації за зібраний дрон.

До проєкту можуть долучатися інші громади та міста, які також можуть частково компенсувати своїм жителям вартість зібраного FPV.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...