"Набили купу гуль на польових дорогах довкруг Липців": Жадан підбив підсумки чотирьох з половиною місяців з моменту своєї мобілізації

Український поет, письменник, музикант і військовослужбовець бригади НГУ Хартія Сергій Жадан підбив підсумки чотирьох з половиною місяців з моменту своєї мобілізації на сторінці у "Фейсбук", передають Патріоти України.

Сергій Жадан повідомив у соціальних мережах своє військове звання і розповів, де саме служить. Він розповів, що від дня мобілізації він пройшов два місяці вишколу, а тепер служить у батальйоні сил підтримки у взводі свого давнього приятеля Михайла Озерова. Письменник із побратимами займаються облаштуванням позицій бригади і «набили купу гуль на польових дорогах довкруг Липців».

«Ось уже два тижні служу штаб-сержантом другої категорії служби військової журналістики секції цивільно-військового співробітництва. Роботи багато, але робота цікава і корисна для бригади — комунікації всередині підрозділу і назовні, робота з особовим складом, наше чудове Радіо Хартія, яке стрімко набирає обертів, підтримка медичної та патронатної служб, фандрайзинг та багато іншого», — повідомив він.

Він зазначив, що для нього честь бути дотичним до «міцної і дружньої Хартійної родини». «Честь працювати на Сили оборони. Честь служити українському народові», — додав він.

Він поділився фото із комбригом Хартії Ігорем Оболєнським після отримання відзнаки на День захисників і захисниць України — Хартійного коїна.

В Україні відстрочку від мобілізації можна буде отримати чи продовжити через "Резерв+": Названо терміни

середа, 2 жовтень 2024, 16:56

Деякі категорії військовозобов’язаних зможуть отримати відстрочку від мобілізації через систему "Резерв+" замість того, щоб звертатися до ТЦК та подавати заяви особисто. Ця послуга стане доступною вже в листопаді, передають Патріоти України. Про це пов...

Не пропустіть симптомів: Нове дослідження показало, на що хворіють все більше молодих жінок

середа, 2 жовтень 2024, 16:49

На рак молочної залози хворіють усе більше молодих жінок. Згідно з результатами дослідження, відбувається зростання кількості випадків смертельно небезпечної хвороби. Про це йдеться у матеріалі The New York Times, передають Патріоти України. Рівень сме...