Наче "Око Саурона": 2 жовтня відбудеться рідкісне сонячне затемнення у вигляді вогняного кільця (відео)

У середу, 2 жовтня, жителі Землі зможуть спостерігати сонячне затемнення, яке через кільцеподібний вигляд називають "Оком Саурона". Цю дивовижу у повній красі зможуть спостерігати мешканці острова Пасхи, Чилі та Аргентини, передають Патріоти України.

Як повідомляє ВВС Sky at night magazine, у Південній Америці та на більшій частині Антарктиди затемнення буде частковим. Проте в Європі та, зокрема, в Україні цього фантастичного астрономічного явища, на жаль, видно не буде.

За інформацією науковців, кільцеве сонячне затемнення відбувається, коли Місяць проходить перед Сонцем, і його видимий розмір на небі цього разу буде недостатній для того, щоб повністю закрити диск розпеченої зірки. 2 жовтня Місяць закриє приблизно 93% диску Сонця, утворюючи знамените "Око Саурона", пише TheSun

"Вогняне кільце" буде видно протягом семи хвилин 25 секунд, кажуть експерти. І спостерігати за таким затемненням можна лише у спеціальних окулярах чи через спеціальні телескопи.

Якщо ви не з Чилі чи Аргентини, але дуже хочете побачити "Око Саурона", то його можна буде спостерігати онлайн з будь-якої точки світу. Зокрема Timeanddate.com проводить пряму трансляцію затемнення Сонця на YouTube.

За інформацією науковців, кільцеподібне сонячне затемнення зазвичай відбувається кожні один-два роки.

Наступне кільцеподібне сонячне затемнення можна буде спостерігати 17 лютого 2026 року в Антарктиді. А повне сонячне затемнення відбудеться 12 серпня 2026 року в Гренландії, Ісландії та на півночі Іспанії.

"Порушення принципу політичної незалежності НБУ". Гетманцев розповів, чи вимагає МВФ знецінити гривню

вівторок, 1 жовтень 2024, 9:53

Міжнародний валютний фонд не вимагає від України девальвувати гривню. Адже це стало б порушенням принципу політичної незалежності НБУ, який жорстко відстоюють у самому фонді. А також підвищмло б ризики макрофінансової дестабілізації. Про це повідомив г...

Не втратити стратегію перемоги

вівторок, 1 жовтень 2024, 9:01

У V столітті до Христа Сунь-Цзи писав: . Алегоричність твердження не заважає його застосуванню в реальності – тим більше, що його правильність не раз була доведена на практиці. . Застосовуючи ці стратегічні поради до московсько-української війни, бач...