Наче у фільмі жахів: У Дніпрі рій шершнів атакував дівчину, довелося викликати рятувальників (фото, відео)

У Дніпрі рій шершнів атакував дівчину, сильно покусавши їй обличчя і голову. Інцидент стався рано вранці в житловому масиві Червоний Камінь біля кафе на вулиці Набережна Заводська. Після нападу небезпечних комах люди викликали рятувальників. Про це 11 серпня передали в прес-службі ДСНС у Дніпропетровській області, передають Патріоти України.

Підрозділ аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення в спеціальних захисних костюмах обробили інсектицидним засобом місце скупчення шершнів, які облюбували одне з дерев. На місце навіть відправили одну одиницю пожежно-рятувальної техніки місцевих рятувальників.

Втім, як розповідають жителі масиву, комахи загніздилися не тільки в дереві біля стежки, але також і в металевій трубі в сходах поруч, пише "Інформатор".

За інформацією від очевидця, трохи раніше сьомої ранку шершні напали на дівчину років 25, покусавши обличчя і голову. "Вона трималася за обличчя і плакала. "Швидку" на місце ніхто не викликав, я порадив їй хоча б прийняти антигістамінний засіб", - розповів свідок інциденту.

Чим небезпечні шершні, і що робити при укусах

Шершні - підвид ос - особливо активні в серпні, в цей час вони дуже агресивні та можуть атакувати, якщо бачать загрозу своїй колонії. Укуси шершнів досить болючі та навіть можуть привести до летального результату, хоча сама по собі їх отрута не смертельна. Річ у тому, що укус комахи може спровокувати загибель, якщо у людини є алергічна реакція або індивідуальна чутливість організму до цієї отрути.

Найнебезпечніше, коли шершні кусають в область шиї та обличчя. У таких випадках медики настійно рекомендують викликати "швидку" - адже без кваліфікованої допомоги укус шершня може закінчитися анафілактичним шоком і смертю.

Що потрібно робити, якщо вас вкусив шершень:

  • швидко висмоктати з ранки максимально можливу кількість отрути;
  • промити й обробити рану спиртом;
  • прикласти до місця укусу щось холодне - це затримає всмоктування отрути;
  • випити будь-який антигістамінний засіб;
  • у разі алергії викликати "швидку".
Джерело: Інформатор

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...