"Наче у парку розваг": Мережу обурила поведінка жінки, яка фотографувалася на тлі концтабору Аушвіц

У мережі з’явилися фото, на яких видно, як жінка фотографується на тлі одного з найбільших концтаборів Другої світової війни, передають Патріоти України.

Туристка зробила фото, сидячи на коліях, якими нацисти перевозили людей до табору смерті Аушвіц неподалік міста Освенцим у Польщі. Це викликало шквал критики та обурення в Мережі. Стороння жінка побачила, як чоловік фотографує свою знайому на тлі будівлі концтабору, та написала про це у Twitter.

Люди сприйняли це як акт неповаги до пам’яті про більше ніж мільйон загиблих у стінах Аушвіца. «Я був справедливо шокований тим, як деякі люди ставилися до Освенцима як до парку розваг, коли я відвідував його минулого року», — написав один з користувачів.

«Неосвічені, самозакохані, байдужі — лише поверхневі та неосвічені шукають лайків. Мій друг приїхав сьогодні до Кракова, щоб підготуватися до Маршу живих. Він 94-річний чоловік, який пережив Освенцим… Я думаю, він ввічливо розповів би цій жінці, чому це так зневажливо».

Офіційна сторінка меморіалу Аушвиц у Twitter також відреагувала на фото. «Зображення можуть мати величезну емоційну та документальну цінність для відвідувачів. Зображення допомагають нам запам’ятовувати. Приходячи до Аушвіца, відвідувачам слід пам’ятати, що вони потрапляють на автентичне місце колишнього табору, де було вбито понад мільйон людей. Поважайте їхню пам’ять».

Потрапили в лікарню з отруєнням: У Курській області "бабусі" щось підмішали до паски для військових РФ

вівторок, 7 травень 2024, 7:38

У Курській області (РФ) велика група військових РФ потрапила до лікарні з тяжкими симптомами. Ймовірно, їх отруїли місцеві мешканки. Про подію розповів російський Z-канал "ВДВ за Чесність і Справедливість", передають Патріоти України. . Неприємність т...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...