Наче укуси отруйних павуків: Лікарі назвали дивні симптоми коронавірусу у дітей

Віруси мають тенденцію вражати кілька частин тіла, а не тільки одну систему, хоча в разі COVID-19, безумовно, легені найбільш сильно вражені.

Синці та рани на ногах можуть бути одним із симптомів коронавірусу COVID-19. Про це повідомили лікарі в Іспанії, які у пацієнтів із вітряною віспою діагностували захворювання, передають Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

Цей симптом був найперше виявлений у дітей і підлітків. Також дивні шкірні прояви спостерігалися у кожного п'ятого пацієнта в італійській лікарні. Так, першим таким зареєстрованим випадком став 13-річний хлопчик в Італії, у якого плями на нозі прийняли за укус павука. У підлітка піднялися температура, був м'язовий і головний біль, а також сильний свербіж на ногах.

"Було б не дивно, якби виявилося, що COVID-19 викликає симптоми на шкірі. Багато вірусів викликають шкірні висипання. Віруси мають тенденцію вражати кілька частин тіла, а не тільки одну систему, хоча в разі COVID-19, безумовно, легені найбільш сильно вражені", – розповів доктор медичних наук Даніель Гордон із Лондона, Англія.

Ортопеди і дерматологи в Іспанії відзначили, що пошкодження шкірі схожі на ураження вітряною віспою, кіром – викликані запаленням крихітних кровоносних судин. Медики закликали поміщати дітей на карантин, у яких були виявлені такі відмітини на ногах. Однак не варто панікувати, адже цей симптом не підтверджений остаточно.

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...