"Над містом літали ракети": У Кам'янську директорка школи не впустила дитину в укриття

Жителька міста Кам'янське, що в Дніпропетровській області, звинуватила директорку місцевої спецшколи "Гармонія" у тому, що та вигнала її доньку з навчального закладу, коли дівчинка під час повітряної тривоги хотіла потрапити туди до укриття, передають Патріоти України.

Як розповіла ТСН.ua мама дівчинки Ганна, інцидент стався 16 грудня, коли окупанти масовано обстрілювали Україну ракетами. Під час повітряної тривоги її донька перебувала сама вдома, тому, що як і більшість дітей в цей час вона навчається дистанційно. Після сигналу дівчинка побігла до найближчого до їхнього будинку укриття, у спеціальну школу "Гармонія".

"Охорона мою доньку пропустила, а ось директорка цього закладу Вінник Антоніна Володимирівна виставила дитину 15 років на вулицю, і це в той час, коли над містом літали ракети та вже пролунало кілька вибухів. Мотивувала вона свої дії тим, що це укриття не для сторонніх, там немає місця та запропонувала дитині піти пошукати інші укриття", - зазначила Ганна.

Хоча раніше, за словами жінки, її родина вже користувалась цим укриттям. "Директорка сказала, що цей заклад не для сторонніх, тобто це укриття, хоча раніше ми перебували в цьому укритті, ми туди спускалися, і родиною ходили туди. А наразі…дитину туди не впустити…У мене шок. Це колишній інтернат, і я знаю, що там багато дітей виїхали і наразі перебувають у Туреччині, тобто там не так багато дітей залишилось. Як то не знайшлося місце для однієї дитини? Вона сказала, що їй тут не можна знаходитись і вивела дитину звідсіля. У мене в п'ятницю було таке відчуття, така безпорадність, я не знала, що робити. Мені так боляче було за дитину. Наді мною ракета пролетіла у цей день, ми були усі тут шоковані. І я дізналась, що моя дитина пішла додому у цей час", - розповіла Ганна.

За словами жінки, вона у цей час перебувала на роботі в іншому кінці міста, і зв'язку мобільного тоді не було. "Як розповіла донька, директорка вивела її за огорожу і вона пішла назад додому", - каже мама дівчинки. У цей же день жінка написала заяву до поліції.

"Цікаво, що батько моєї доньки, від початку війни вступив до лав ЗСУ і наразі перебуває у гарячій точці, ризикуючи своїм життям боронить нашу країну, та, на жаль, зокрема і таких директрис", - зазначила Ганна. Водночас у розмові з ТСН.ua директорка спецшколи Антоніна Вінник заперечила, що вигнала дитину із закладу. "Зараз поліціянти ведуть розслідування, дитину не виганяли, вона взагалі не була в укритті, тому інші коментарі я надам після того, як поліція закінчить розслідування", - прокоментувала директорка.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...