Надія гасне: Українці все менше вірять, що ситуація в країні змінюватиметься на краще

У березні 2024 року, порівняно з травнем 2023 року, частка українців, які вірять у те, що ситуація в країні змінюватиметься на краще, знизилась з 35% до 25%, свідчать результати опитування. Про це свідчать результати соціологічного опитування, що проводилося Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України 1-15 березня 2024 року, передають Патріоти України.

Деталі: За результатами опитування, 25,4% респондентів очікує, що ситуація в країні змінюватиметься на краще, і 42,2% вважає, що змін на краще не відбудеться. Найбільшою частка респондентів з позитивними очікуваннями є на Півдні України – 44,1%, найменшою – в Центрі – 18,4%. У травні 2023 року 35% опитуваних вірили в зміни в країні на краще.

Крім того, наразі 56,1% респондентів оцінюють соціально-економічну та політичну ситуацію в Україні як погану або дуже погану й лише 24,6% - як цілком нормальну або нормальну.

Проте, за словами соціологів "такий розподіл оцінок мало відрізняється від результатів опитування, проведеного напередодні повномасштабного вторгнення 2022 року, коли поганою або дуже поганою ситуацію в країні вважали 52,2% респондентів, а нормальною або цілком нормальною - 31,8%".

Довідково: Опитування проводилося з 1 до 15 березня 2024 року методом face-to-face 1–15 березня 2024 року. Опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старше на підконтрольній Уряду України території. Вибірка репрезентує доросле населення України. Похибка вибірки становить 3,2%.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...