"Надійний товариш і романтик": В Антарктиді наклав на себе руки українець

Це була вже п'ята його експедиція на станцію "Академік Вернадський".

На станції "Академік Вернадський" у п'ятницю, 8 травня, покінчив життя самогубством кухар 25-ї Української антарктичної експедиції Василь Омелянович. Як зазначається, на такий крок його підштовхнули особисті проблеми. Про це повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру, передають Патріоти України.

"Усі ми знали Василя як дуже спокійну, виважену та добру людину, справжнього професіонала. Це була вже п'ята його експедиція на станцію "Академік Вернадський". Зараз ми з'ясовуємо всі обставини смерті, попередньо відомо, що він наклав на себе руки через особисті проблеми. На жаль, всі ми живі люди, і ніхто наперед не знає, що для кого стане останньою краплею чи "соломинкою, яка зламала спину". Вирішуватиметься питання доставки тіла в Україну. Обов'язки кухаря на станції наразі по черзі виконуватимуть усі інші учасники експедиції", – повідомив керівник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Василь Омелянович народився 1985 року. Жив у місті Малині Житомирської області. "Надзвичайно скромна людина, спеціаліст своєї справи, надійний товариш і романтик – таким ми будемо пам'ятати Василя Омеляновича", - додали у відомстві.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...