"Надприродне": Сім будинків із привидами, від яких холоне кров у жилах (фото)

Духи, привиди й мертві душі заведено вважати вигадками. Проте в деяких історії очевидців важко не повірити.

Хроніки жахів однаково цікаві дітям і дорослим. Будинок із привидами – далеко не просто сюжет для чергового хорору: безліч таємничих будівель, від яких холоне кров у жилах, розкидані по всьому світу, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

  • Психлікарня "Мальборо", США
Забута психлікарня в наші дні.

Це не вигадана історія американських жахів, а притулок для хворих, який розташовано в штаті Нью-Джерсі. У лікарні ставалися трагедії з пацієнтами: вони зникали безвісти, вмирали від хвороб або просто замерзали. Жахливі події розслідували в поліції, після чого лікарню закрили. Зараз у будівлі ніхто не мешкає, а місцеві обходять її десятою дорогою, тому що тут помічали силуети невідомих. Шукачі пригод і любителі хорору можуть прогулятися поблизу містичної споруди.

  • Маєток Вудчестер, Велика Британія
Вудчестер раніше був моргом для солдатів, а зараз тут тихо звучать солдатські пісні.

Великобританія славиться багатьма містичними будівлями. Маєток Вудчестер розташований на території парку, довкола якого точаться історії жахів. Будинок стоїть унизу долини, яка ховає його поміж високих дерев. Містичні події огорнули замок: ще на початку будівництва тут загинуло близько 50 будівельників із невідомих причин. Під час Другої світової війни його використовували як морг для військових. Дослідники паранормальних явищ ввечері чули музику минулого століття, яка лунала просто в будівлі. Також місцеві часто помічали привиди солдатів, а поблизу в каплиці бачили померлого монаха.

  • Замок Калейн, Шотландія
У замку Шотландії живе привид невідомої жінки.

У фортеці, збудованій у 1600-х, живуть два привиди: музика, який грає на трубі під час шторму, та молода жінка в білій сукні. Нікому не відомо, хто вона й чому перебуває тут.

  • Единбурзький замок, Велика Британія
В Единбурзькому замку чують розмови померлих жителів

Единбурзька фортеця – рекордсмен за кількістю привидів. Тут бачили силуети барабанщика, померлого пса, духів французьких полонених і містян, які загинули від чуми. Крім "відомих" історій про примари, тут часто чують справжні звуки розмов і кроки людей, а в багатьох туристів на території погіршується самопочуття.

  • В'язниця Порт-Артур, Австралія
Тюрьма на краю світу стала смертоносною для багатьох в'язнів

У 19 столітті в колонії загинуло багато злочинців через жорстке ставлення наглядачів і непридатні умови для життя. У будівлі зараз ніхто не живе, крім привидів. Вночі тут чують кроки й скрегіт зубів, а у вікнах бачать миготливі вогні. Порт-Артур вабить поціновувачів гострих відчуттів зі всього світу.

  • Замок Фонтенбло, Франція
Привид Чевоної людини зустрічає туристів у Парижі

Історії таємничого замку відомі в усьому світі. Пам’ятка архітектури притягує любителів розповідей про привидів. Фортецю збудовано в 16 столітті, а зараз вона вважається житлом найвідоміших привидів Франції. Побачити містику вдасться навіть скептикам, які не вірять в існування потойбічного світу. У парку біля палацу перехожі зустрічають привид Червоної людини. Раніше він передбачив трагічну смерть Генріху IV. Молоді дівчата можуть зустріти іншого привида, який зачаровує всіх гордовитих красунь.

  • Замок Гоуска, Чехія
Замок в Чехії має ворота в пекто

Фортецю Гоуска прозвали "брамою в пекло", тому що з таємничого колодязя в центрі замку доходять крики мучеників. Кілька століть тому тут жили чудовиська, які були наполовину людьми. Очевидці переконують, що помічали справжніх привидів, які тримають свої голови в руках, стоячи перед Цербером.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...