Надзвичайно важливий прецедент: У Чехії суд виправдав господаря готелю, який не пускав до себе росіян

Томаш Крчмарж порівняв дії глави РФ Володимира Путіна з діями Адольфа Гітлера в Судетах.

Томаш Крчмарж. Фото: Фейсбук.

У Чехії Конституційний суд ухвалив повністю виправдати власника готелю Brioni Boutique Hotel в місті Острава Томаша Крчмаржа, який відмовлявся пускати в постояльці громадян Росії. Чоловік мотивував це анексією Росією українського Криму. Про це у своєму Facebook розповів посол України в Латвії Євген Перебийніс, передають Патріоти України.
24 березня 2014-го Крчмарж вивісив в готелі оголошення, що через анексію не буде поселяти росіян. Через кілька днів він змінив оголошення: громадяни Росії зможуть жити в готелі, якщо письмово засудять окупацію півострова.
Чеська торговельна інспекція вирішила, що це - дискримінація і оштрафувала Крчмаржа на 50 тис крон (близько 2 тис євро). Однак чоловік вважав це справою принципу і пішов до суду. За словами українського посла, чех тоді порівнював дії глави РФ Володимира Путіна з діями Адольфа Гітлера в Судетах.
Через суд Крчмарж домігся зменшення штрафу до 5 тис крон, однак і це його не влаштувало: він заявляв, що не погодиться зі штрафом навіть в одну крону. Пройшовши ряд інстанцій, власник готелю дійшов до Конституційного суду. Сьогодні він виніс вердикт, постановивши, що дискримінації не було. Суд, посилаючись на позицію міжнародних організацій і МЗС Чехії, констатував, що анексія Криму суперечить основоположним принципам міжнародного права.

"Таким чином, ми маємо надзвичайно важливий прецедент рішення Конституційного суду країни ЄС, в якому не тільки відновлена справедливість щодо людини, яка стала на захист України, а й підтверджена протиправність анексії Росією території України", - підсумував український дипломат.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...