Надзвичайно важливий прецедент: У Чехії суд виправдав господаря готелю, який не пускав до себе росіян

Томаш Крчмарж порівняв дії глави РФ Володимира Путіна з діями Адольфа Гітлера в Судетах.

Томаш Крчмарж. Фото: Фейсбук.

У Чехії Конституційний суд ухвалив повністю виправдати власника готелю Brioni Boutique Hotel в місті Острава Томаша Крчмаржа, який відмовлявся пускати в постояльці громадян Росії. Чоловік мотивував це анексією Росією українського Криму. Про це у своєму Facebook розповів посол України в Латвії Євген Перебийніс, передають Патріоти України.
24 березня 2014-го Крчмарж вивісив в готелі оголошення, що через анексію не буде поселяти росіян. Через кілька днів він змінив оголошення: громадяни Росії зможуть жити в готелі, якщо письмово засудять окупацію півострова.
Чеська торговельна інспекція вирішила, що це - дискримінація і оштрафувала Крчмаржа на 50 тис крон (близько 2 тис євро). Однак чоловік вважав це справою принципу і пішов до суду. За словами українського посла, чех тоді порівнював дії глави РФ Володимира Путіна з діями Адольфа Гітлера в Судетах.
Через суд Крчмарж домігся зменшення штрафу до 5 тис крон, однак і це його не влаштувало: він заявляв, що не погодиться зі штрафом навіть в одну крону. Пройшовши ряд інстанцій, власник готелю дійшов до Конституційного суду. Сьогодні він виніс вердикт, постановивши, що дискримінації не було. Суд, посилаючись на позицію міжнародних організацій і МЗС Чехії, констатував, що анексія Криму суперечить основоположним принципам міжнародного права.

"Таким чином, ми маємо надзвичайно важливий прецедент рішення Конституційного суду країни ЄС, в якому не тільки відновлена справедливість щодо людини, яка стала на захист України, а й підтверджена протиправність анексії Росією території України", - підсумував український дипломат.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...