Нагадує зелений чай або персиковий сік: В окупованому Сімферополі з кранів тече каламутна вода

З кожним днем ситуація стає все гіршою.

Жителі окупованого Сімферополя скаржаться на каламутну воду з кранів. Вона може змінюватися від кольору неміцного зеленого чаю до кольору персикового соку. Місцями з кранів тече іржа, повідомляють Патріоти України.

У Криму з кранів тече брудна вода

У Сімферополі відчутно погіршилася якість води з кранів. У районі водойми обміліли через посуху. Воду на очисних станціях потрібно промивати двічі на добу, щоб позбутися від іржі й домішок, пояснив Володимир Баженов – гендиректор компанії-постачальника "Вода Криму".

"На вході в очисні споруди на Петровських скелях і Партизанському водосховищі каламутність піднялася до 10 міліграмів", – зазначив Баженов.

За його словами, з кожним днем ситуація стає все гіршою. "Чисту воду ми забираємо, а мул у водосховищах залишається. Плюс при такій температурі починається цвітіння синьо-зелених водоростей", – додав гендиректор компанії. У результаті цього і погіршується якість води.

Як вирішують питання та які перспективи

Однак очисні станції міста з такою концентрацією домішок могли б впоратися, якби не дефіцит води. Баженов наголосив, що наразі фільтри на очисних спорудах миють один раз на добу. На це витрачається п'ять тисяч кубометрів води, які скидають в каналізацію. Промивати фільтри частіше не дозволяють залишки водних запасів.

У Сімферополі та 39 найближчих населених пунктах Сімферопольського та Бахчисарайського районів ввели графік подачі води з 24 серпня. До 7 вересня споживання має знизитися зі 160 тисяч кубометрів на добу до 100 тисяч. Більшість людей отримують воду лише вранці та ввечері. "Вода Криму" називає такі дії вимушеними і пов'язує їх із посушливим роком.

Джерело: Крим.Реалії

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...