Нагадує зелений чай або персиковий сік: В окупованому Сімферополі з кранів тече каламутна вода

З кожним днем ситуація стає все гіршою.

Жителі окупованого Сімферополя скаржаться на каламутну воду з кранів. Вона може змінюватися від кольору неміцного зеленого чаю до кольору персикового соку. Місцями з кранів тече іржа, повідомляють Патріоти України.

У Криму з кранів тече брудна вода

У Сімферополі відчутно погіршилася якість води з кранів. У районі водойми обміліли через посуху. Воду на очисних станціях потрібно промивати двічі на добу, щоб позбутися від іржі й домішок, пояснив Володимир Баженов – гендиректор компанії-постачальника "Вода Криму".

"На вході в очисні споруди на Петровських скелях і Партизанському водосховищі каламутність піднялася до 10 міліграмів", – зазначив Баженов.

За його словами, з кожним днем ситуація стає все гіршою. "Чисту воду ми забираємо, а мул у водосховищах залишається. Плюс при такій температурі починається цвітіння синьо-зелених водоростей", – додав гендиректор компанії. У результаті цього і погіршується якість води.

Як вирішують питання та які перспективи

Однак очисні станції міста з такою концентрацією домішок могли б впоратися, якби не дефіцит води. Баженов наголосив, що наразі фільтри на очисних спорудах миють один раз на добу. На це витрачається п'ять тисяч кубометрів води, які скидають в каналізацію. Промивати фільтри частіше не дозволяють залишки водних запасів.

У Сімферополі та 39 найближчих населених пунктах Сімферопольського та Бахчисарайського районів ввели графік подачі води з 24 серпня. До 7 вересня споживання має знизитися зі 160 тисяч кубометрів на добу до 100 тисяч. Більшість людей отримують воду лише вранці та ввечері. "Вода Криму" називає такі дії вимушеними і пов'язує їх із посушливим роком.

Джерело: Крим.Реалії

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...