Найактивніше працює вночі: Цікаві факти про імунітет

Імунітет – це комплексна система захисту нашого організму, яка забезпечує його здатність протистояти різноманітним хвороботворним бактеріям, вірусам, грибкам і паразитам, передають Патріоти України.

На сторінці smirnovy_v_e розповіли цікаві факти про імунітет, де його шукати та навіщо йому сонячне світло.

  • Виявляється, імунітет живе в кишківнику. 70-80% імунної системи всього організму перебуває у кишківнику.
  • Сонячне світло допомагає імунній системі. Вітамін D, у виробництві якого бере участь сонячне світло, сприяє утворенню протимікробних елементів, що захищають організм від інфекцій.
  • Імунна система найактивніше працює вночі. Вона бореться з бактеріями, коли сповільнюється метаболізм в органах. Це означає, що навіть одна ніч поганого сну може послабити імунну систему.
  • Три дні голодування повністю оновлюють імунітет. Однак зверніть увагу, що вдаватися до цієї методики треба під наглядом досвідчених дієтологів і лікарів, щоб не заподіяти шкоди організму.
  • Сильніший імунітет у тих, хто вірить у добро. Люди, які мають стійку віру у краще, добро і любов, менш схильні до стресів. Внутрішній спокій позначається на стані імунної системи.
  • Комедія й гумор можуть стимулювати імунну систему. Відомо, що перегляд комедійних фільмів або програм може підвищити рівень антитіл у крові та покращити загальний стан імунної системи.
  • Хронічний стрес може негативно впливати на імунну систему, знижуючи її здатність боротися з інфекціями та підвищуючи ризик захворювань.
  • Імунна система має здатність самовиправлятися. Коли вона бореться з інфекцією чи хворобою, вона може адаптуватися та вдосконалювати свої механізми захисту.
  • Генетичні дослідження показали, що сучасні люди успадкували частину імунної системи від неандертальців. Деякі гени, які відповідають за імунну відповідь, були успадковані ще від наших предків і допомагають захищати нас від певних інфекцій.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...