Найбагатша людина Чехії мільярдер Петр Келлнер загинув в аварії вертольота

Найбагатша людина Чехії, мільярдер Петр Келлнер загинув під час аварії вертольоти в горах Аляски. Про це пишуть The New York Times і Associated Press, передають Патріоти України.

Уламки вертольота Airbus AS350 B3, який вилетів на екскурсію з місцевого гірськолижного курорту Tordrillo Mountain Lodge, були виявлені ввечері в суботу біля льодовика Кнік, приблизно в 80 км на схід від міста Анкориджа.

За даними агентства AP, п'ять осіб каталися на лижах на льодовику, куди їх доставляв вертоліт.

В результаті аварії загинули п'ятеро людей. Крім Келлнера, загинув ще один громадянин Чехії Бенжамен Лароше, а також два американських гіди і пілот.

Також повідомляється, що в катастрофі вижила одна людина - його ім'я не називається, він у важкому, але стабільному стані. Причини аварії вертольота поки невідомі.

56-річний Петр Келлнер - засновник PPF Group і найбагатший бізнесмен Чехії. Журнал Forbes оцінював його активи в $17,5 мільярда, поставивши на 68-е місце серед мільярдерів світу.

Келлнер заробив перший капітал у 1990-х роках після створення інвестиційного фонду, який він використовував для придбання контрольного пакета акцій найбільшої страхової компанії країни.

У жовтні минулого року він придбав велику європейську мережу мовлення за $1,1 млрд, викликавши занепокоєння в Чехії щодо того, що ця мережа може втратити незалежність. Але у заяві, опублікованій тоді, Келлнер зазначив, що придбання було зумовлене "почуттям відповідальності" і пообіцяв, що мережа збереже свою об'єктивність.

Його інвестиційна компанія PPF Group також подарувала мільйони респіраторів та масок та тисячі комплектів та тестів на коронавірус для допомоги Чехії в пандемії, повідомляють чеські ЗМІ.

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...