Найбідніші? Нардепи хочуть різко підняти свої пенсії - зможуть отримати компенсації у сотні тисяч гривень

В Україні 56 народних депутатів звернулись до Конституційного суду з проханням перевірити щодо конституційності скасування перерахунку залежно від зарплати пенсії тих парламентарів, які отримали виплати до 2017 року. Це може призвести до зростання пенсії народного депутата з у середньому 17,8 тис. до майже 29 тис. грн, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Раніше народні депутати після досягнення 62-річчя мали право отримувати 60% зарплати нардепа, що працює. І щойно у депутата зростала зарплата (а це фактично відбувається щорічно), також збільшувалась і пенсія того парламентаря, який перебуває на заслуженому відпочинку.

Ще в 2015-му "особливі" пенсійні права для народних депутатів скасували. Тепер замість того, щоб їхні пенсії підвищувати залежно від зарплати чинного нардепа, їм проводять індексацію. Незважаючи на це, зараз, згідно з даними ПФУ, середня пенсія нардепа становить 17,9 тис. грн, тоді як середня пенсія звичайного українця – 5,7 тис. грн.

Вас може зацікавити:Оголошено графік відключень світла на 19 липня: коли будуть найскладніші години з жорстким режимом

Вас може зацікавити:Українцям розповіли, яку запасати їжу: як готуватися до можливих масштабних відключень електроенергії

Депутати не задоволені своїми пенсіями і звернулись до Конституційного суду. Захищати права народних депутатів погодились 56 чинних парламентарів (детальніше про це читайте далі в тексті). Вони вимагають повернути норму закону, згідно з якою зарплати парламентарям мають підвищувати до розміру в 60% зарплати чинного нардепа.

Якщо КСУ погодиться з вимогами народних депутатів, їхні пенсії можуть підняти в середньому до близько 29 тис. грн. Тобто підвищення складатиме понад 10 тис. грн. Ба більше, нардепи зможуть через суд вимагати у Пенсійного фонду компенсувати їм невиплачені суми за минулі роки.

Тобто йдеться про сотні тисяч гривень, які можуть через суди отримати парламенті. Крім того, якщо Конституційний суд погодиться з такою вимогою, народні обранці щомісячно отримуватимуть значно більші пенсії.

Раніше OBOZ.UA докладно писав про те, чому в Україні більшість 6

Мінцифри дало роз'яснення, чому в Україні зникає зв'язок та інтернет, коли немає електрики

п’ятниця, 19 липень 2024, 23:00

На тлі регулярних стабілізаційних відключень електроенергії у містах і селищах, українці змушені пристосовуватись до нових реалій - як на роботі, так і вдома. Однією з нагальних проблем під час відключень для багатьох громадян є відсутність стабільного...

Найбідніші? Нардепи хочуть різко підняти свої пенсії - зможуть отримати компенсації у сотні тисяч гривень

п’ятниця, 19 липень 2024, 22:45

В Україні 56 народних депутатів звернулись до Конституційного суду з проханням перевірити щодо конституційності скасування перерахунку залежно від зарплати пенсії тих парламентарів, які отримали виплати до 2017 року. Це може призвести до зростання пенс...