"Найбільш інноваційний": Український фільм отримав нагороду Венеційського кінофестивалю

77-й Венеційський міжнародний кінофестиваль тривав 2–12 вересня на італійському острові Лідо.

Українська драма "Погані дороги" режисерки Наталії Ворожбит здобув приз Веронського кіноклубу на 35-му Міжнародному тижні кінокритиків – паралельній програмі Венеційського кінофестивалю. Нагороду присудили як "найбільш інноваційному фільму конкурсу", передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

У стрічці показують п'ять історій про жителів Донбасу та українських військових. Журналістка закохалася в кіборга, їздить на фронт. Але той має дружину, коханки - на кожному блокпосту. Інша везе пошматоване тіло коханого, яке віддали для похорону. Ще одна потрапляє в полон до терориста, за сюжетом.

"Погані дороги" - режисерський дебют драматургині та сценаристки Наталії Ворожбит. Екранізувала власну п'єсу. Основана на реальних історіях, записаних у прифронтовій зоні на Донбасі. Там авторка збирала матеріали для сценарію фільму "Кіборги".

Гран-прі Міжнародного тижня кінокритиків у Венеції отримала стрічка Hayaletler турецької режисерки Азри Деніз Окяй. Нагороду імені Маріо Серандреі за найкращий технічний внесок здобула картина Topside американських постановників Селін Хелд і Логана Джорджа.

Міжнародний тиждень критики - це незалежна паралельна секція Венеційського кінофестивалю, яка проводиться Національною спілкою італійських кінокритиків. Цьогоріч до програми увійшли дев'ять дебютних фільмів із різних країн світу, серед яких і "Погані дороги".

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...