Найбільша в світі космічна ракета Ілона Маска Starship піднялася в повітря і вибухнула (відео)

У SpaceX заявили, що сьогоднішній тест допоможе підвищити надійність Starship та пообіцяли продовжити роботу над виправленням помилок.

Компанія Ілона Маска SpaceX здійснила перший повноцінний тестовий запуск надважкої ракети-носія Super Heavy з кораблем Starship з майданчика в Бока-Чіка (штат Техас). Однак за чотири хвилини після старту ракета вибухнула.

Трансляцію запуску вела SpaceX на своєму YouTube-каналі.

Очікувалося, що перший щабель ракети приводниться недалеко від узбережжя штату Техас у Мексиканській затоці, тоді як сам космічний корабель вийде на навколоземну орбіту і пізніше приводниться в Тихому океані поблизу штату Гаваї.

Ракета вдало стартувала з майданчика. Капсула Starship мала відокремитися від носія через три хвилини польоту, але на висоті 38 км ракета почала обертатися і вибухнула, не зумівши відокремити Starship.

На відео на 47:30 видно обертання ракети-носія, а згодом і вибух.

У SpaceX заявили, що сьогоднішній тест допоможе підвищити надійність Starship та пообіцяли продовжити роботу над виправленням помилок.

Військовозобов’язаний відмовився від повістки, бо... злякався ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 20:39

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реє...

Колеги прийшли провідати, але...: На Житомирщині знайшли вбитими 7-річну дитину та її батьків (фото, відео)

четвер, 2 травень 2024, 20:27

У селі Поліське Житомирської області загинула родина з дитиною. Правоохоронці почали розслідування обставини трагедії, відкривши провадження за фактом умисного вбивства. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Житомирської області, передають Патріоти У...