Найбільший блакитний діамант світу продали за $44 млн. За Bleu Royal на аукціоні розгорнулися жваві торги

Bleu Royal в 17,61 карат прикрашає золоте кільце, з обох боків його обрамляють два діаманти

Найбільший блакитний діамант пішов з молотка за $43,8 млн на аукціоні рідкісних коштовностей Christie's в Женеві, повідомляє Reuters.

Яскравий блакитний діамант, відомий як Bleu Royal, встановлений в каблучці, є одним з найрідкісніших з коли-небудь знайдених. До продажу камінь вагою 17,6 карата оцінювався в 50 мільйонів доларів.

Макс Фосетт, керівник ювелірного відділу Christie's, розповів, що діамант унікальний завдяки своєму глибокому, насиченому синьому кольору і незмінній грушоподібній формі.

"Він дійсно відповідає всім критеріям, тому нам вдалося зацікавити колекціонерів по всьому світу, від Далекого Сходу до Америки. Ми надзвичайно задоволені результатом", - сказав він.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...