Найбільший блакитний діамант світу продали за $44 млн. За Bleu Royal на аукціоні розгорнулися жваві торги

Bleu Royal в 17,61 карат прикрашає золоте кільце, з обох боків його обрамляють два діаманти

Найбільший блакитний діамант пішов з молотка за $43,8 млн на аукціоні рідкісних коштовностей Christie's в Женеві, повідомляє Reuters.

Яскравий блакитний діамант, відомий як Bleu Royal, встановлений в каблучці, є одним з найрідкісніших з коли-небудь знайдених. До продажу камінь вагою 17,6 карата оцінювався в 50 мільйонів доларів.

Макс Фосетт, керівник ювелірного відділу Christie's, розповів, що діамант унікальний завдяки своєму глибокому, насиченому синьому кольору і незмінній грушоподібній формі.

"Він дійсно відповідає всім критеріям, тому нам вдалося зацікавити колекціонерів по всьому світу, від Далекого Сходу до Америки. Ми надзвичайно задоволені результатом", - сказав він.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...