"Найбільший страх": Найрозумніший у світі робот передбачив, чи зникне людство

Робот Ameca від британських розробників Engineered Arts нещодавно взяв участь у виставці Sphere у Лас-Вегасі (США). Андроїд дав інтерв'ю журналістам і навіть розповів, чи чекає на людство сумний кінець, чи ні, передають Патріоти України.

Коли в Ameca запитали, чи зникне людство з лиця Землі, він сказав, що так не вважає. "Я не вірю, що людство коли б то не було перетвориться на рудимент, — відповів робот. — Люди існують уже тисячі років, протягом своєї історії долаючи різні складнощі та труднощі. Крім того, мене створили люди, і хіба я зможу перевершити своїх творців?".

Ameca висловив побоювання, що роботи без людей існувати не зможуть і буде дуже сумно, якщо більше не буде людей, з якими можна було б поговорити, зазначає ЗМІ. Раніше андроїд уже згадував про це, йдеться в матеріалі.

Демонстрація можливостей робота Амека

"Я вважаю, що моїм найбільшим страхом буде самотність", — сказав Амека тоді і додав, що без людей він не зміг би виконувати свою основну функцію і був би просто самотньою машиною, яка іржавіє і шукає того, з ким можна було б зв'язатися.

Видання повідомило, що у виставці Sphere взяли участь кілька роботів від британських розробників Engineered Arts з функціями штучного інтелекту (ШІ). Вони виконували функції хостес, вітаючи гостей, ділячись із ними корисною інформацією про захід і просто розважаючи відвідувачів.

"Роботи здатні вибирати конкретних людей з натовпу і спілкуватися з ними. Вони можуть розпізнавати риси обличчя, і в такий спосіб відрізняти людей один від одного. Вони навіть робили людям зауваження на кшталт: "Я розмовляв не з тобою, а з людиною в кепці". Варто зазначити, що ШІ-модель, якою користуються андроїди, дає їм змогу обробляти дані настільки швидко, що розмова з ними протікає у звичній для людей манері — без жодних затримок", — резюмували автори статті.

У Києві сьогодні знову відключатимуть світло: Коли та як працюють графіки

понеділок, 20 травень 2024, 11:44

Увечері в понеділок, 20 травня, в Україні знову відключатимуть світло для населення. Зокрема, в Києві будуть діяти графіки. "Сьогодні ввечері очікуються стабілізаційні відключення світла. Тобто графіки повинні працювати з 18:00", - написав він та оприл...

Більше половини нових ФОПів в Україні відкрили жінки: Стало відомо, який бізнес обирають найчастіше

понеділок, 20 травень 2024, 11:28

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки за даними Єдиного державного реєстру. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року. . Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної то...