Найдавніша знахідка, вражає! В Україні археологи виявили зуб мамонта, якому 300 тис. років (фото)

У Чернівецькій області археологи виявили зуб мамонта, якому близько 300 тисяч років. Знайдений зуб на даний час є найдавнішою знахідкою останків мамонта, які коли-небудь знаходили на території області. Про це повідомляє "Укрінформ", передають Патріоти України.

Знахідку було зроблено в ході досліджень палеолітичної стоянки Молодова V на березі Дністра. "У нас є останки різних мамонтів. З того, що вже опубліковано, у нас є знахідка так званого Хазарського мамонта (лат. Mammuthus trogontherii chosaricus), його зуб. Це один з предків звичайного шерстистого мамонта, який жив близько 300 тисяч років тому. Його знайшли поблизу палеолітичної стоянки на Дністрі Молодова V минулої зими", - розповів професор кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Чернівецького університету Богдан Рідуш.

За словами вченого, раніше вважалося, що найдавніші шари цієї стоянки мають вік 50-60 тисяч років. Але знайдений зуб довів, що там є і набагато давніші останки тварин.

"У нас на території області відомі кілька опорних, тобто, добре досліджених багатошарових палеолітичних стоянок. Найвідоміша з них - це Молодова V. Вона знаходиться в долині Дністра. Цей зуб ми знайшли минулої зими. Рівень водосховища впав, була також тепла зима, і ми їздили дивитися розріз цієї стоянки. Там знайшли багато цікавих останків. Крім зуба мамонта, ми знайшли і кілька зубів коней, яким також близько 300 тисяч років. Вони відрізняються за розмірами і по морфології від нинішніх коней ", - додав Богдан Рідуш.

Після проведення всіх необхідних досліджень, зуб мамонта віком 300 тисяч років зможуть передати в природознавчий музей ЧНУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Закарпатській області археологи виявили найбільшу золоту знахідку - шийне кільце вагою 544 г, яке на 94,52% складається з з трансільванського і уральського золота.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...