"Найгуманніший" суд у світі? Чоловіка, який забив на смерть 2-річного пасинка, таємно випустили на свободу (фото, відео)

В апеляційній скарзі столична прокуратура буде наполягати на скасуванні незаконного рішення і призначенні нового судового розгляду в суді першої інстанції.

Похорон вбитого малюка. Фото: скріншот з відео.

Шевченківський районний суд Києва випустив на свободу 34-річного чоловіка, який в травні 2016 забив до смерті свого 2-річного пасинка. Вбивцю засудили до 10 років в лютому 2019 року, а через всього 10 місяців таємно, не запросивши на судове засідання ні адвоката потерпілих, ні маму вбитого хлопчика, випустили по УДО (умовно-дострокове звільнення). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила адвокат Ксенія Проконова, передають Патріоти України.

«Ми витратили 2 роки і масу зусиль, а його ... випустили. Дізналася я про це зовсім випадково. Ні потерпілих, ні прокуратуру області, яка вела цю справу, не запрошували. Сталося ось що: адвокат Гриньковський подав клопотання про звільнення з УДО, Балакірєв не відсидів ні дня в тюрмі. Він, виявляється, став на шлях виправлення», - написала адвокат.


Цей страшний злочин стався в травні 2016 року під Києвом. Мама хлопчика Христина Дьяченко залишила свого сина на співмешканця і поїхала зі старшою донькою у справах. Повернулася Христина вже пізно ввечері. Вона згадує, що її цивільний чоловік дуже тепло зустрів її і, не давши навіть підійти до сплячої дитини, почав хвалитися, як він любить свого пасинка.

- Він говорив мені: «Мій синочок, Дімочка, він найкращий. Я його так люблю, хоча він мені і не рідний». А потім всю ніч розповідав мені, як ми добре будемо разом жити, розповідав про свої плани, - згадує Христина. - Я не могла запідозрити нічого поганого. Іноді прислухалася до дихання сина, який спав поруч на своєму ліжечку - він сопів носиком.
Вранці я прокинулася і підійшла до ліжечка Дімочки. Хочу поцілувати його, а він уже холодний. На тілі такі синяки величезні. Я до чоловіка: а він бурмоче собі під ніс: «Нічого, ми це переживемо».
Поліція і «швидка» приїхали досить швидко. Але дитина на той час уже кілька годин була мертвою. Вітчима Олександра Балакірєва заарештували. Він відразу ж зізнався в тому, що побив свого пасинка напередодні ввечері і поклав спати. «Він вередував і постійно кликав маму. Ну, я і не витримав. Кілька разів його вдарив», - розповідав вітчим під час проведення слідчого експерименту.
І мама хлопчика Христина, і лікарі відразу ж запідозрили, що дитина була не тільки забита до смерті вітчимом, але ще і зґвалтована. Цікаво, що спочатку судові експерти підтвердили цей факт. Про це заявляють і деякі юристи, які брали участь в розслідуванні справи. Прес-офіцер поліції Київщини Микола Жукович в інтерв'ю журналістам у 2016 році також заявляв, що дитина була зґвалтована «неприродним способом» і сам підозрюваний цього тоді не заперечував.

Однак слідству так і не вдалося довести факт зґвалтування, як і те, що вбивство було умисним. Відомо, що вітчим маленького Діми - колишній співробітник правоохоронних органів, хоча і не атестований. Може бути, в цьому справа? Балакірєва засудили до десяти років позбавлення волі лише за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили за собою смерть.

- Я ніколи не помічала за своїм цивільним чоловіком, щоб він хоча б підвищував голос на моїх дітей, - каже мама хлопчика Ксенія Дьяченко. - Правда, іноді Діма приходив з прогулянки з вітчимом з синцями на тілі. Але Олександр говорив, що син грався на майданчику і десь вдарився або впав.
За інформацією адвокатів потерпілої сторони, Олександр Балакірєв вже на свободі. Як видно з постанови Шевченківського районного суду Києва, засудженого випустили умовно-достроково на прохання його адвоката. Мовляв, він виправився і провів в ув'язненні з 2016 року з урахуванням «закону Савченко» 2 \ 3 терміну. І тому лише через 10 місяців після оголошення вироку вбивця опинився на волі.
Адвокат потерпілої сторони Ксенія Проконова впевнена, що випущений Балакірєв може становити загрозу для членів своєї колишньої родини, де залишилася ще одна дитина:
- Для можливості звільнення людини за УДО потрібно впевнитися, що він виправився. Балакірєв до нинішнього часу не визнає вину, не кається, що говорить про те, що він не виправився. Це підтверджує і той факт, що він подав касацію, хоча вина його була більш ніж доведена. Через його умисні дії померла малолітня дитина, і він здійснив їх, перебуваючи під впливом психотропних речовин, що вказує на його небезпеку для суспільства.
Крім того, він повинен відшкодувати потерпілим моральну шкоду - 500 000 грн. Ще не виплачено жодної копійки. Про яке виправлення може йти мова? Зараз самим гідним варіантом виходу із ситуації буде подача апеляції на це рішення. Це може зробити Генеральна прокуратура України і сама прокуратура Києва, але в наміри останньої я не вірю після того, як їх співробітник, Рослик А. А., підтримав клопотання адвоката про звільнення, - заявила адвокат Проконова.
Тим часом, як повідомили в столичній прокуратурі, вона готує апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду Києва, яким чоловік, засуджений до 10 років позбавлення волі, був звільнений від відбування покарання умовно-достроково.
На думку прокуратури, приймаючи рішення про умовно-дострокове звільнення вказаної особи, суд не дав належної оцінки доводам сторони захисту про те, що засуджений довів своє виправлення сумлінною поведінкою і ставленням до праці, оскільки об'єктивних даних, які б підтверджували ці обставини, суду надано не було.
В апеляційній скарзі столична прокуратура буде наполягати на скасуванні незаконного рішення і призначенні нового судового розгляду в суді першої інстанції. Крім того, за цим фактом буде проведено службове розслідування і дана оцінка діям працівників прокуратур.
Джерело: Факты

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...