В Японії відбувся фуд-освітній форум і кулінарний конкурс World Chef King Summit 2022, на якому український борщ отримав нагороду як Найкраща національна страва з місцевих продуктів, повідомляють Патріоти України.
Від України у форумі, що проходив на японському острові Авадзі, брав участь шеф-кухар українського ресторану на Мангеттені Ruta та амбасадор українського борщу в США Дмитро Марценюк.
Про перемогу він розповів на своїй сторінці в Instagram. «Везу ще одну перемогу України!!! Японія влаштувала теплу зустріч та дуже насичений графік. Багато емоцій і вражень від моєї поїздки. Наші люди — це шалена підтримка і надзвичайна сила! Перемога в номінації - найкраща національна страва з місцевих продуктів на World King of Chefs Summit 2022».
World Chef King Summit — це фуд-освітній форум, на якому учасники обговорюють важливі теми харчування, а також відбуваються кулінарні змагання.
Як амбасадор борщу в США та співзасновник та шеф-кухар українського ресторану у Вашингтоні, Дмитро Марценюк отримав можливість розповісти в Японії про унікальність та важливість української культури, зокрема їжі та борщу. «Це чудова можливість, що дозволить розповісти та привернути увагу до нашої країни», — повідомив він.
Чернігівець Владислав Плис пробув у російському полоні два роки і п’ять місяців. 46-річного чоловіка вдалося звільнити 12 червня. А наступного дня він дізнався про смерть матері. Трагічну історію родини опублікувало видання «Вість», передають Патріоти ...
У Калуському районі Івано-Франківської області чоловік погрожував поліцейському сокирою під час спільного рейду працівників поліції та територіального центру комплектування. У зв'язку з цим інцидентом на Прикарпатті розпочали кримінальне провадження. П...