Найкращі у своїй категорії: Які авто найбільше підійдуть водіям-новачкам

Купівля першого автомобіля - це захопливий та зворушливий досвід. Проте, для водія-початківця вибір моделі може стати справжнім викликом через брак досвіду, передають Патріоти України.

Кермування – це не лише задоволення та свобода, а й ризик, тому важливо обирати авто, яке буде безпечним та зручним у керуванні. What Car підготував список найкращих транспортних засобів, які задовольнятимуть всі потреби водіїв-початківців.

Renault Clio

Renault Clio є фантастичним універсальним автомобілем для новачків. Він достатньо але не занадто потужний для тих, хто лише починає знайомитись з дорогами.

Також великою перевагою Clio є те, що автівка передбачає доволі низькі експлуатаційні витрати. Крім того, вона оснащена системою автоматичного екстреного гальмування, розпізнавання дорожніх знаків і системою підтримки смуги руху.

Skoda Fabia

Цей автомобіль доволі компактний, але має напрочуд багато місця на задніх сидіннях. Трьом дорослим в Skoda Fabia буде зручніше, ніж в Renault Clio.

Для початківців найкраще підійде комплектація SE Comfort початкового рівня. Попри те, що її оснащення дещо менш потужне, ніж Clio, ви все одно отримаєте легкосплавні диски, світлодіодні фари та кондиціонер у стандартній комплектації.

Seat Ibiza

Це один із найскладніших автомобілів для водіння у своєму класі. Однак, завдяки гарній керованості та якісній підвісці, кермування стає справжнім задоволенням.

Seat Ibiza є доволі бюджетним автомобілем, тому гарно підійде для новачків, які хочуть використовувати його не лише як транспорт, а й як розвагу.

Hyundai i10

Попри те, що це маленький автомобіль, він є доволі зручним та практичним. На задніх сидіннях достатньо місця для комфортного розміщення двох дорослих.

Hyundai i10 також вирізняється своєю низькою ціною та експлуатаційними витратами. Також його доволі дешево застрахувати, але майте на увазі, що i10 не може пишатися своїми безпековими показниками.

Dacia Sandero

Dacia Sandero є одним із найдешевших нових автомобілів, які ви можете купити. Двигун початкового рівня (TCe 100 Bi-Fuel) може працювати як на газі, так і на бензині, що знизить ваші експлуатаційні витрати.

Він практичний, з достатньою кількістю місця на задніх сидіннях і в багажнику, а їздити на ньому доволі комфортно. Проте під час перевірки безпеки автівка показала не найкращі результати, як і Hyundai i10.

Volkswagen Polo

Якщо ви обираєте перший автомобіль, цілком імовірно, що Volkswagen Polo вже спадав вам на думку. Він зручний і практичний, гарно керується, а також має гарну інформаційну систему всередині.

Polo трохи дорожчий, ніж його побратими Seat і Skoda, але він має доволі багату стандартну комплектацію. Усі версії також оснащені широким набором засобів безпеки.

Peugeot 208

Peugeot 208 є найкомфортнішим автомобілем у цьому списку. Також він порадує вас своєю ціною, за яку ви отримаєте гарні функції допомоги водію та стильний дизайн.

Проте деяким водіям може не сподобатися положення i-Cockpit, тому варто провести тест-драйв, перш ніж купувати автівку.

Kia Picanto

Якщо основним критерієм вибору для вас є ціна, то Kia Picanto вам сподобається.

Авто має крихітний 1,0-літровий двигун потужністю 66 к.с. Як і можна було очікувати від автомобіля з такою малою кількістю кінських сил, він не дуже швидкий.

Але автівка має продуманий інтер’єр та доволі гарно керується. Вона оснащена дверними дзеркалами з електричним регулюванням, задніми датчиками паркування та інформаційно-розважальною системою з 8,0-дюймовим сенсорним екраном.

Vauxhall Corsa

Для багатьох Vauxhall Corsa вже став першим автомобілем. Він має популярність, оскільки має широкий вибір двигунів і комплектацій, а також великий багажник.

Corsa не вирізняється просторістю салону, або продуманістю інтер’єру, але він потужний та може запропонувати непогану інформаційно-розважальну систему.

Mazda 2

Автівка має доволі зручний салон за рахунок широкого діапазону регулювання сидіння водія та керма. Регулювання висоти доступне навіть в стандартній комплектації.

Інформаційно-розважальна система також дуже проста у використанні. Також передбачено поворотний регулятор між передніми сидіннями для керування сенсорним екраном, що дозволяє водію набагато менше відволікатися.

"Деякі намагаються вирішити питання кардинально": В Україні назвали головні складнощі з пошуком ухилянтів

понеділок, 20 травень 2024, 12:44

Українським правоохоронцям вкрай рідко вдається відшукати серед військовозобов’язаних громадян тих, хто ухиляється від мобілізації. Адже деякі чоловіки намагаються вирішити питання кардинально – тікають за кордон. Про це в розмові з OBOZ.UA розповіли у...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...