Наймолодшому назавжди 22: У травні на Донбасі окупанти вбили шістьох бійців ЗСУ

Впродовж травня 2021 року на Донбасі російських окупнати вбили шістьох захисників України. Троє загинули від кулі снайпера, двоє померли від отриманих раніше поранень, ще один загинув під час обстрілу з російського РПГ, передають Патріоти України.

Повідомляється, що наймолодшому із загиблих було 22 роки, найстаршому — назавжди 42. На Донеччині 6 травня під час обстрілу загинув старший солдат, механік-водій механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Дмитро Товчигречка.

Йому було 37 років, він мешкав у Кривому Розі. У січні підписав контракт на службу в Збройних силах. "6 травня він з побратимами чистив окопи, коли бойовики почали обстріл — з РПГ та стрілецької зброї. Він помер майже відразу від множених осколкових поранень. У нього залишилися дружина та мати", - йдеться у матеріалі.

Того ж дня біля Пісків загинув ще один солдат - розвідник 3-го розвідувального відділення 2-го розвідувального взводу розвідувальної роти 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Сергій Коробцов.

"Йому було 22 роки, він був з Житомирщини. На передовій відслужив чотири місяці. За місяць мав іти в відпустку. Він загинув від кулі снайпера, який влучив хлопцю у голову", - йдеться у повідмоленні.

У Коробцова залишилися дружина та маленький син. Наступного дня - 7 травня, у шпиталі у Львові помер молодший сержант 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" 53-ї окремої механізованої бригади Юрій Опришко.

Йому було 42 роки, він мешкав на Полтавщині. "У 2015 році Юрій Опришко потрапив на Донбас — по мобілізації. Через рік повернувся додому, але у 2019 році підписав контракт з ЗСУ. 9 квітня поблизу Старогнатівки на Донеччині він отримав наскрізне поранення в потилицю. Він майже місяць боровся за життя, спочатку у Маріуполі, потім у Львові. Але серце воїна зупинилося", - повідомляють у матеріалі.

У Опришка залишилися дружина, 4-річна донька і 20-річний син. Ще за день - 8 травня, у шпиталі Харкова помер старший солдат, старший навідник гранатометного відділення взводу вогневої підтримки десантно-штурмової роти 5-ї батальйонно-тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади Віктор Городніченко.

Йому було 25 років. Хлопець мешкав на Полтавщині. "У військо хлопця призвали 2016-го. Прослуживши три роки у 36-й бригаді морської піхоти, він перейшов у десантно-штурмові війська. 28 квітня поблизу Зайцевого на Донеччині у Віктора поцілив ворожий снайпер. Куля влучила нижче бронежилета, прошивши черевну порожнину. Лікарі півтора тижня намагалися врятувати життя бійцю, але від отриманого поранення він помер. У нього залишилися дружина, донька, мати та брат", - йдеться у матеріалі.

Під Донецьком 13 травня загинув сержант, старший водій мотопіхотної роти 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Виговського Павло Колесник.

Йому було 39 років, він був родом з Полтавщини, працював трактористом у селі Нове Чернігівського району. У вересні 2019 року підписав контракт на службу в ЗСУ. Загинув від кулі снайпера. У бійця залишилися дружина та 16-річна донька.

Російський снайпер 27 травня "вполював" майора, заступника командира 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї Закарпатської бригади Максима Польового.

"Пройшов бої за Луганський аеропорт, Дебальцеве, Старогнатівку, Новотошківське, Побєду та інші населені пункти на сході. Під час артилерійського обстрілу поблизу Станиці Луганської був поранений. Але після лікування повернувся у військо", - повідомляють у матеріалі.

Польовий загинув внаслідок смертельного кульового снайперського поранення поблизу Новотошківського на Луганщині. В нього залишилися батьки, брат, дружина (також військовослужбовиця) та двоє синів — віком 11 та один рік.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...