Найнебезпечніша прикордонна річка України: На Тисі патрульний катер угорської поліції зробив "сальто-мортале" і пішов на дно (відео)

На угорській ділянці Тиси патрульний катер на швидкості влетів у канат переправи через річку. Це сталося неподалік від КПП "Лонья-Дзвінкове", що на українському боці кордону. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на угорські ЗМІ Telex.

Як пише Telex, інцидент стався в суботу 3 серпня вранці близько 03:30 поблизу Тімара, над Токаєм, у повіті Саболч-Сатмар-Берег. Пором очікував на відправлення на одному з берегів річки, а трос по інший бік водойми вже був натягнутий. В цей час патрульний катер на великій швидкості влетів у канат. В мережі оприлюднили й відео аварії. На кадрах добре видно, як від сильного удару плавзасіб перекинуло в повітрі й він почав тонути.

За даними szon.hu, на борту був капітан патрульного катера. Мовляв, він зробив помилку, оскільки слід було почекати, поки опуститься трос. Оператор порома Золтан Варга розповів, що намагався дати водію-мотористу знак сповільнитися, але він, імовірно, не помітив цього або проігнорував.

Чи були на катері "ухилянти"?

За інформацією угорських медіа, на катері був лише один місцевий поліцейський. Він вижив та самостійно доплив до берега. Невдовзі після аварії плавзасіб підняли з води та витягли на берег річки. На місце аварії були направлені рятувальники та водолази.

Речник ДПСУ Андрій Демченко та речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова у відповідь на питання, чи відомі якісь деталі сказали, наразі відомо лиш те, що інцидент стався в Угорщині.

Довідка. Регіональне видання Mukachevo.net звертає увагу, що неподалік від КПП "Лонья-Дзвінкове" на території Угорщини діє поромна переправа. Плаваючий транспортний засіб перевозить через Тису не лише людей, а навіть автомобілі.

Тепер озброєна розумними бомбами з лазерним наведенням: Українська "Баба Яга" стала ще страшнішою

середа, 7 серпень 2024, 9:17

Українські безпілотники "Баба Яга" отримали нову потужну зброю. Останні зображення показують, що нічні дрони-бомбардувальники тепер оснащені керованими високоточними бомбами, здатними уражати з великої відстані, передають Патріоти Україн. Як йдеться у ...

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...