Найрозумніші кішки: Вчені назвали три породи, що піддаються дресируванню

Кішки в порівнянні з собаками здаються менш розумними, тому що не вміють виконувати команди та приносити господареві капці. А може, просто не хочуть і ігнорують його прохання, при цьому все розуміючи? Британські вчені розповіли, які існують найрозумніші породи кішок - вони назвали три найкращі із них, які піддаються дресируванню, передають Патріоти України.

За словами Саманти Вотсон з Королівського товариства щодо запобігання жорстокому поводженню з тваринами, найбільшої у Великій Британії благодійної організації із захисту тварин, деякі дані вказують на те, що певні породи кішок можуть бути більш активними та доброзичливими по відношенню до людей, ніж інші.

"Кожна кішка унікальна, і всередині цих порід існують значні відмінності. Кожна кішка має унікальну індивідуальність, яка формується як їхньою генетикою, так і історією життя", - заявила Вотсон.

Але все ж таки шанс отримати унікального домашнього вихованця - кішку, яка радуватиме своєю кмітливістю, є у трьох порід.

Найрозумніші кішки, що піддаються дресируванню

Абіссінська кішка родом із Південно-Східної Азії відрізняється від інших кішок високим рівнем незалежності (куди ще більше?) та цікавості. Абіссінка чудово ладнає з іншими домашніми тваринами, починаючи від собак і закінчуючи папугами. Також можна не боятися, що кішка нападе на дітей, бо вони менш полохливі та частіше йдуть на фізичний контакт із людьми.

Бенгальська кішка чудово піддається дресируванню, взаємодіє з дітьми та швидко звикає до нової обстановки. Однак кішкам цієї породи постійно потрібен догляд та увага - якщо вони не розвиватимуть свій інтелек, то можуть зіткнутися з дересією або стати агресивними.

І трійку найрозумніших порід кішок завершує бірманська кішка. На відміну від двох попередніх своїх побратимів, бірманська кішка більш прив'язана до людей, при цьому не поступаючись інтелектом. Вчені з'ясували, що це одна з найбалакучіших порід кішок. Бірманська кішка цілком може освоїти таку команду як апорт

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно