"Найскладніше в роботі - бути матір'ю": Українців вразила відверта сповідь вчительки

"Найскладніше – бути мамою": українців вразила сповідь вчительки

Українців вразила історія вчительки з Харкова Галини Сищук про те, як важко бути відмінним педагогом і хорошою матір'ю. Крик душі педагогиня опублікувала на Facebook-сторінці. Вона розповіла, що найскладніше в її роботі бути адекватною, врівноваженою, підтримуючою матір'ю,

"Перша половина дня з легкістю проходить під девізом "це ж діти". Дітям потрібно бути шумними, активними та непосидючими. Я-вчителька розуміє дітей. А от Я-мати хоче тиші. Двоє шумних, активних, невгамонних теж діти (шепоче мій мозок). Та все моє Я прагне спокою", – наголосила Сищук.

У жінки постійно відбувається внутрішня боротьба. Як вчителька вона розуміє, що конфлікти потрібні, щоб діти вчилися знаходити спільну мову, але як мати – вона ненавидить конфлікти, тому що тоді емоційність бере верх.

"Я спланувала свій день так, щоб між спілкуванням з класом і спілкуванням з синами була пара годин для мене. У цей проміжок вкладаю походи на манікюр, гуляю по магазинах (це такий кайф не слідкувати, щоб нічого не потягнули і не розбили загребущі рученята), прислухаюся до своїх потреб", – додала вчителька.

За її словами, важливо дозволяти собі відпочивати. Адже кожен потребує піклування. Проте рідні часто не бачать цього, тому потрібно вміти говорити відкрито про свої потреби.

"Здорова адекватна мати – центр добробуту родини. Здорова адекватна вчителька – центр обертання галактики. І це емоційне здоров'я та адекватність залежать тільки від нас. Просто необхідно це собі дозволити", – відзначила Сищук.

Користувачів соцмережі вразили слова жінки. У коментарях вчителі підтримали Сищук і писали, що вони намагаються розмежовувати в собі двох людей: маму і вчительку.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше розповідалось, як українського вчителя обурило те, що від педагогів вимагають всього, тому в них не має права на помилку.

Підписуйся на наш Telegram. Отримуй тільки найважливіше!

Читайте всі новини по темі "школа" на сайті "OBOZREVATEL".

АВТОР
ТЕМА
МІСЦЕ

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...