Найстаріша на планеті сім’я Меліс з Італії, яка потрапила до Книги рекордів Гіннеса, розповіла про особливості харчування, які допомогли їм перехитрити старість. Своїми секретами довгожителі поділились у документальному серіалі письменника Дена Бюттнера "Дожити до 100: Секрети блакитних зон" від Netflix, передають Патріоти України.
Як з’ясувалося, брати й сестри з сімейства Меліс щодня з’їдають одну й туж страву на обід, насичену корисними речовинами, вітамінами та мінералами. "Кожен день вони їли на обід одне й те ж. Хліб на заквасці та суп мінестроне з трьома видами бобів (гарбанзо, пінто та біла квасоля) та овочами, вирощеними на городі. Потім вони випивали невеликий келих (2-3 унції) червоного вина, але це не через правила дієти. Їм просто це подобалося", — розповідає автор серіалу Ден Бюттнер, який відвідав п'ять "блакитних зон" світу, серед яких була і Сардинія в Італії, де мешкала сім'я Меліс.
Квасоля пінто та гарбанзо містить багато поживних речовин, білків та клітковини, при цьому з нульовим значенням холестерину. Біла квасоля також цінується через низьку калорійність при величезній кількості поживних речовин, завдяки цьому людина почувається ситою, але не набирає зайвої ваги.
"Люди, які живуть довго й не скаржаться на здоров’я, як правило, з'їдають в середньому близько однієї склянки квасолі щодня. Варто зазначити, що в суп мінестроне входить три види бобів та кілька овочів. Дослідження показують, що вживання 30 унікальних рослинних продуктів на тиждень може покращити роботу кишківника, а це впливає на кров'яний тиск, рівень холестерину, запалення, покращення настрою та вагу. Маючи здоровий кишківник, ви, скоріше за все, житимете довше і здоровіше, ніж будь-хто з нас", — резюмує нью-йоркський дієтолог Саманата Кассетті.
Ілон Маск несе відповідальність за смерті дітей у найбідніших країнах світу, які стали наслідком закриття американського агентства з міжнародної допомоги і розвитку (USAID). Таке звинувачення озвучив мільярдер-філантроп, засновник компанії Microsoft Бі...
Українським водіям не варто заправлятися на маленьких АЗС, принаймні до кінця травня-початку червня, оскільки існує ризик отримати неякісний бензин. Таку думку висловив паливний експерт, засновник логістичної групи компаній "Прайм" Дмитро Льоушкін, пер...