Найстаріша жінка у світі святкує свій 123-й день народження: Однак Книга рекордів Гіннеса сумнівається у віці довгожительки

Амантіна душ Сантуш Дувіргем

Сумніви Книги рекордів Гіннесса викликані тим, що Амантіна душ Сантуш Дувіргем отримала свідоцтво про народження лише при оформленні пенсії, а її вік підтвердили чотири людини похилого віку.

Жінка, яка вважається найстарішою людиною у світі, відсвяткувала свій майбутній 123 день народження, який настане лише 22 червня. Про це повідомляє Express.

Амантіна душ Сантуш Дувіргем їла торт у штаті Парана, Бразилія, на заході, організованому цивільною владою штату.

Пенсійні записи показують, що неофіційна рекордсменка народилася 22 червня 1900 року, що робить її найстарішою людиною у світі.

Книга рекордів Гіннеса нині не визнає її претензії на звання найстарішої людини планети Земля, оскільки свідоцтво про народження їй видали лише тоді, коли вона почала отримувати державну пенсію, а її вік підтвердили чотири особи віком від 70 років.

Наразі визнаним світовою рекордсменкою є 116-річна Марія Браньяс Морера, іспанка, що народилася у США, яка відзначила день народження 4 березня 2023 року.

Морера здобула цю честь після смерті 118-річної французької черниці сестри Андре на початку цього року.

Вона народилася в Сан-Франциско у 1907 році та в дитинстві переїхала до Каталонії в Іспанії.

Останні 22 роки вона провела в будинку для літніх людей у північній іспанській провінції.

У жінки троє власних дітей, 11 онуків та 13 правнуків.

Марія Браньяс Морера, найстаріша людина у світіНайстаріша людина у світі за версією Книги рекордів Гіннеса Марія Браньяс Морера

Вона сказала, що її похилий вік пов'язаний з "порядком, спокоєм" та її звичкою "триматися подалі від токсичних людей".

Життя довгожительки включає дві світові війни, громадянську війну в Іспанії, пандемію іспанського грипу, а також пандемію Covid.

Їй вдалося побороти Covid лише за кілька тижнів після свого 113-річчя у 2020 році, і вона одужала за лічені дні.

Попри свій похилий вік, Марія Браньяс Морера є постійним користувачем соціальних мереж, публікуючи повідомлення у Twitter за допомогою своєї дочки.

Крім того, жінка захоплюється грою на піаніно.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...