Найсильнішою людиною України визнано киянина Олексія Новікова (фотофакти)

Олексій Новіков - найсильніша людина України 2019 рокуНапередодні, 14 вересня відбувся фінал Всеукраїнського турніру зі стронгмену «Найсильніша людина України-2019». Змагання цього року провели у Дніпрі, у ході урочистостей до 245-річчя міста, зазначають Патріоти України. Змагання, на котрі з’їхалися найкращі атлети з різних куточків країни запам'яталися також силовим перфомансом Зеленського та Богдана.

За титул найсильнішої людини України спортсмени змагались у різних силових вправах, як-то перетягування автомобіля за допомогою лямок, силові естафети, вправи з кулями, «силові сходинки» тощо.

Переможцем став атлет із Києва Олексій Новіков. На другому місці Павло Кордіяка (Львів), на третьому – Олександр Кочергін (Чернівці).

Організатором турніру виступила Федерація стронгмену України, головним рефері змагань – володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк.

Після змагань учасники зробили спробу встановити світовий рекорд на колективне підняття труби завдовжки 12 метрів вагою 1 тонну 280 кілограмів. У піднятті металевої «колоди», виготовленої на одному з меткомбінатів Дніпра, взяло участь 12 атлетів.

«Такого ще ніхто в світі не робив, це має бути ексклюзивне досягнення», – сказав президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

Але після кількох неуспішних спроб організатори оголосили, що на сьогодні припиняють цю вправу через побоювання за безпеку й здоров’я учасників і встановлять рекорд «іншим разом».

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...