"Найцікавіше ще попереду!": Кліматолог попередила Крим про серйозну проблему

Півострів не зможе розв'язати водну проблему без дніпровської води.

Географ-метеоролог, кліматолог, заввідділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух вважає, що у захопленому Російською Федерацією Криму ситуація з водою лише погіршиться, повідомляють Патріоти України.

Без води з Дніпра Крим не зможе розв'язати свою проблему з дефіцитом водних ресурсів, розповіла експерт. Співрозмовниця додала, що на півострові лише почався маловодний період, який може тривати ще кілька років, тобто найцікавіше ще попереду.

".…На жаль, враховуючи тенденції, що спостерігається, можна бути впевненими, що зростання температури та збільшення дефіциту опадів будуть і надалі характерними для Криму. А, отже, ситуація з водою там лише погіршиться…", – попередила Балабух.

За її словами, проблеми з водою на півострові не розв'яжуть артезіанські свердловини, які зараз активно бурять, а лише призведуть до засолення ґрунтів. І якщо зараз викуповують свердловини у місцевого населення, це свідчить про те, що проблема стоїть дуже гостро. А це лише початок маловодного періоду, який може тривати ще декілька років! Тобто найцікавіше в Криму ще попереду....", – сказала кліматолог.

Джерело: Главред

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...