"Найтупіший дон": У США помер бос мафії Нью-Йорка

Мафіозі помер з природних причин через похилий вік і слабке здоров’я.

В американському штаті Північна Кароліна у федеральній в’язниці помер ватажок мафіозного клану Гамбіно Пітер Артур Готті. Гангстерові був 81 рік, повідомляє Associated Press, передають Патріоти України.

Пітер був старшим братом знаменитого гангстера Джона Готті, який очолював мафію Нью-Йорка до 2002 року. Після смерті Джона мафіозним босом став Пітер, попри те що він мав славу безтолкового і мав прізвисько Найтупіший дон. Колишні мафіозі стверджують, що Пітер став хрещеним батьком не по своїй волі й погано справлявся з роллю лідера. Його вважали занадто добрим для глави злочинного клану.

Один з найвідоміших гангстерів США Пітер, засуджений у 2003 році, провів за ґратами 17 років. До звільнення йому залишалося ще вісім років. Він помер 26 лютого в палаті Федерального медцентру в місті Батнер, де проходив лікування. За даними лікарів, мафіозі помер з природних причин через похилий вік і слабке здоров’я.

Клан Гамбіно утворився в 1902 році. Він входить до п’ятірки найбільших і впливових кланів італо-американської мафії «П’ять сімей», контролюючих організовану злочинність в Нью-Йорку. Зони впливу розмежовуються на засіданні спеціальної ради. Гангстери займаються, крім іншого, рекетом, здирництвом, лихварством, угонами автомобілів, пограбуваннями та вбивствами на замовлення.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...