Наказ є, але з нюансами: У ТЦК пояснили, чи будуть мобілізовувати чоловіків віком 50−60 років

Попри те, що у директиві Командування Сухопутними силами є положення, які обмежують мобілізацію громадян віком 50−60 років, прямої заборони на їхню мобілізацію немає. Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК Сергій Монукало в інтерв'ю «Главреду», передають Патріоти України.

За його словами, мобілізація чоловіків у віці від 50 до 60 років проходить за чіткою процедурою, при цьому прямої заборони на призов немає.

Призивають таких людей за письмовою згодою військових частин і переважно для підрозділів забезпечення та Державної служби спеціального транспорту (ДСПТ), а не для штурмових військ.

«Тобто не до військово-штурмових військ, а до підрозділів забезпечення або до державної служби спеціального транспорту», — уточнив Монукало.

Перед призовом вони проходять медичну комісію та співбесіди у ТЦК. Після цього для них оформлюють відношення до частини, визначають військову спеціальність і затверджують списки у Генеральному штабі. Це забезпечує чітке призначення до конкретної частини та спеціальності, що гарантує прозорість і точність процесу мобілізації.

«Після цього списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, щоб людина розуміла, що вона нікуди в іншу частину чи на іншу спеціальність не поїде», — додав Монукало.

Кари не уникнуть? У ТЦК пояснили, що чекає на тих, хто досі не оновив дані

середа, 9 жовтень 2024, 18:56

Переважну більшість військовозобов'язаних чоловіків, які досі не оновили свої облікові дані у ТЦК, шукають за допомогою "Укрпошти" або адресного оповіщення.Про це розповів полковник, заступник начальника центру – начальник сектору мобілізаційно-оборонн...

Ще не кінець! Ключовий овоч в Україні незабаром суттєво здорожч - що відбувається

середа, 9 жовтень 2024, 18:50

Зимові ціни на картоплю в Україні ймовірно підскочать до 50-55 гривень за кілограм. Про це розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка в інтерв'ю "Українському радіо", передають Патріоти України. За словами Гопки, зараз на гурто...