Наказував бомбити пологовий будинок і драмтеатр: Названо ім'я генерала РФ, який керує облогою Маріуполя

Облогою українського Маріуполя, який зазнав колосальних руйнувань через російське вторгнення, керує генерал-полковник путінської армії Михайло Мізинцев. Саме він віддавав накази бомбити пологовий будинок та драмтеатр у місті, де ховалися тисячі мирних жителів, передають Патріоти України.

Ім'я одного з головних російських окупантів назвав радник глави українського МВС Антон Геращенко у Telegram. Він зазначив, що це стане в нагоді для Міжнародного суду в Гаазі й трибуналу.

За його словами, 59-річний воєначальник Мізинцев – улюбленець глави країни-агресора РФ Володимира Путіна. У минулому він керував операцією в Сирії. З грудня 2014 року топокупант був начальником національного центру управління обороною РФ. До генерал-полковника його підвищили 2017-го.

"Це він віддавав накази бомбити пологовий будинок, дитячу лікарню, драмтеатр, будинки мирних жителів. Це він знищує Маріуполь, як раніше знищував сирійські міста", – наголосив Геращенко.

Довідка: Михайло Мізинцев народився 10 вересня 1962 року в селі Аверинській Сямженського району Вологодської області РФ. У 1980 році закінчив Калінінське суворовське військове училище, у 1980-1984 рр. проходив навчання в Київському вищому загальновійськовому командному училищі. Після закінчення, до 1989-го був командиром розвідувального взводу, розвідувальної роти танкового полку танкової дивізії у Групі радянських військ у Німеччині тощо.

У серпні 2012-го призначений начальником Центрального командного пункту Генерального штабу ЗС РФ. Після створення наццентру управління обороною Росії у грудні 2014 року є його начальником.

Під час спецоперації в Сирії Мізинцев керував міжвідомчим координаційним штабом РФ "із повернення біженців на територію Сирійської Арабської Республіки".

Зауважимо, що в Маріуполі склалася гуманітарна катастрофа – окупанти влаштували геноцид українців і знищили місто. За неофіційними оцінками, загиблими можуть бути десятки тисяч мирних мешканців і військових. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські окупанти запропонували владі міста здатися і перейти на їхній бік. За його словами, таке рішення у мерії ніколи не ухвалять.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...