"Накопались окопов в Рыжем лесу, с*ки?": У Білорусі до центру радіаційної медицини привозять російських солдатів

До білоруського Республіканського науково-практичного центру радіаційної медицини та екології людини в Гомелі регулярно привозять російських солдатів. Про це повідомив 30 березня моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн". За інформацією команди проєкту, 30 березня до центру приїхало сім медичних автобусів ПАЗ із людьми, передають Патріоти України.

"Зазначимо, що до цього центру на регулярній основі привозять російських солдатів", – ідеться у повідомленні. Інформацію прокоментував член громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко. "Накопалися окопів у Рудому лісі, суки? Тепер живіть із цим залишок свого короткого життя", – написав він.

Ємельяненко підкреслив, що правила поводження з територією зони відчуження є обов'язковими для виконання, "бо радіація – це фізика: вона працює без урахування статусів чи погонів". "При наявності мінімального інтелекту в командування чи солдатів можна було уникнути цих наслідків. Країна мавп", – додав він.

Республіканський науково-практичний центр радіаційної медицини та екології людини у Гомелі було створено за кілька років після аварії на ЧАЕС. "Наразі центр є головною організацією з надання спеціалізованої медичної допомоги населенню, яке постраждало від катастрофи на ЧАЕС, і щодо наукового забезпечення державної програми Республіки Білорусь із подолання наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС", – ідеться на сайті центру.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...