Налагодили продаж в інтернеті: На Тернопільщині працівники пошти крали безпілотники, призначені для військових (фото)

Співробітники поштового сервісу на Тернопільщині привласнювали безпілотники, які надходили в посилках і були призначені для потреб захисників і захисниць України, після чого продавали їх в інтернеті за цінами, нижчими за ринкові. Про викриття цієї злочинної схеми повідомили у Нацполіції, передають Патріоти України.

Слідство з’ясувало, що один з двох організаторів злочину обіймав посаду начальника відділення відомого поштового сервісу та залучив до схеми своїх підлеглих.

Працівники сервісу перепаковували посилки, заповнюючи їх замість безпілотників «аналогічним за вагою та габаритами непотребом». Після цього вони продавали квадрокоптери в інтернеті за нижчими від ринкових цінами та відправляли їх замовникам з відділення за місцем роботи.

Оплату зловмисники отримували на підконтрольні рахунки дропів та криптогаманці, причому один з них оформив ФОП для отримання платежів за продаж майна. За даними слідства, фігуранти справи привласнили вміст 26 відправлень для військових загальною вартістю майже 6 млн грн.

Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції провели 14 обшуків за місцями проживання, перебування та в транспортних засобах фігурантів на території Львівської області та Києва. Вони вилучили 15 мобільних телефонів, компʼютерну техніку, 25 банківських карток, документи й чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність зловмисників, та заблокували цифрові активи на криптогаманцях учасників схеми.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання та нічних домашніх арештів. Місцезнаходження всіх причетних до схеми осіб ще встановлюють.

Не для всіх: Хто з чоловіків має право на виїзд за кордон у вересні

середа, 11 вересень 2024, 17:48

В період дії воєнного стану виїзд за кордон військовозобовʼязаних осіб віком від 18 до 60 років заборонено. Однак існують винятки і певні категорії осіб мають право на перетин кордону у випадках, передбачених законодавством. Правила перетинання державн...

Зловісний знак війни: Водолази дістали з Дніпра частину дрона, яка впала під час атаки РФ (відео)

середа, 11 вересень 2024, 17:37

Водолази-сапери дістали з Дніпра частину російського безпілотника. Дрон впав у річку під час атаки РФ, передають Патріоти України з посиланням на ДСНС України. . "Після чергової атаки ворога водолази-сапери Мобільного рятувального центрушвидкого реагу...