Належала непростій людині: На Кіровоградщині чоловік намагався продати через Інтернет унікальну прикрасу ІІІ століття (фото, відео)

"Чорний археолог" з Кіровоградської області намагався продати через Інтернет унікальний скарб із прикрасами ІІІ століття. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України, передають Патріоти України.

Відомо, що чоловік відкопав срібний пояс на території Хмельницької області. А згодом виставив археологічну знахідку на Інтернет-форумі. Там незаконно привласнений скарб придбав один із учасників обговорення. Однак незаконну оборудку викрили правоохоронні органи.

Знахідку оцінили спеціалісти з Національного музею історії України. На їхню думку, вона датується серединою ІІІ століття. Прикраса пов’язана з військовою культурою давніх германців у період, коли вони мігрували з Північної Європи до Чорного моря через територію сучасної України.

Генеральний директор музею Федір Андрощук зазначив, що срібний пояс, вочевидь, належав заможній людині. "Пояс з давнини це така статусна річ. Вона підкреслювала високе соціальне положення людини. В даному випадку ми бачимо, що пояс був зроблений зі срібла, що [відбувалося – ред.] дуже рідко…Це, дійсно, вишукана річ, вона говорить про те, що власник був людиною непростою", – розповів експерт.

Далі вилучені срібні прикраси будуть передані для проведення експертизи та підготовки висновків щодо легальності їх походження. А після завершення можуть бути передані на зберігання до музейних фондів.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...