Налякані люди розгрібають їжу: Українець показав, що відбувається в охопленому коронавірусом Китаї (відео)

Запорожець Владислав Шкроботько показав і розповів, яка обстановка панує зараз у Китаї через смертельний коронавірус 2019 nCoV і як люди живуть в умовах епідемії, передають Патріоти України.

Зокрема українець пройшовся вулицями китайської провінції Хенань, у якій проживає зараз і яка розташована по сусідству з провінцією Хубей, де вже зафіксували випадки зараження вірусом.

Так, Владислав ще раз підтвердив слова багатьох про те, що в китайських провінціях не працює більшість закладів громадського харчування. А люди панікують і масово спустошують полиці аптек і супермаркетів.

За його словами, на входах у громадські місця жителям обов'язково вимірюють температуру і впускають тільки тоді, коли вона в нормі. Якщо ж є підозра на вірус – відправляють до лікарні.

Також Владислав наголосив, що через суперечливу інформацію про вірус людям важко зрозуміти, де правда, а де фейк. Оскільки місцеві ЗМІ дають різні дані про кількість заражених і померлих, про перекриття тих чи інших доріг між провінціями.

"Чимось обстановка нагадує 2012 рік, коли всі боялися кінця світу. Люди плутаються і не знають, кому вірити. Вони ломляться в аптеки і закуповують медикаменти, спустошують полиці в магазинах. З'явилася інформація, що в найближчі два тижні все буде закрите. На вулицях доводиться ходити в масці", – розповів українець.

Водночас зазначив, що серед китайців є і ті, хто зовсім не піддається загальній паніці й просто продовжує жити звичайним життям. Наприклад, Владислав показав ресторан, який все так само працює, а відвідувачі і персонал спокійно перебувають у закладі без захисних масок. Також на вулицях спокійно бігають діти.

"Трохи переживаю через усе це, сподіваюся – вакцину знайдуть і все стане як раніше, владнається..." – поділився переживаннями Владислав Шкроботько.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...