Нам би їх проблеми: Австралійський фрегат уже два роки чекає моряків

Один з недавно модернізованих фрегатів класу Anzac – HMAS Perth (FFH 157) з 2017 року застряг у сухому доці через недостатню кількість моряків для виводу корабля у море.

HMAS Perth (FFH 157) під час служби у 2012 році

Ситуацію у березні виявив генеральний аудитор та опублікував це в новому звіті, в якому ретельно оцінюються річні витрати Австралії на оборону в розмірі 38,7 мільярда доларів США, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Автор звіту та колишній офіційний представник оборони Маркус Хеліер сказав, що проблема комплектації була виявлена на флагмані класу – HMAS Anzac (FFH 150), який завершив модернізацію у жовтні 2017 року.

«Perth, один з фрегатів флоту, пройшов значний ремонт і оновлення, отримав нові можливості радіолокації, на це пішло багато інвестицій, але в кінці цього процесу флот не міг знайти екіпажу для цього» – сказав доктор Хеліер.

Австралія має вісім фрегатів класу Anzac, два з них перебувають капітальному ремонті, тобто тільки шість були доступні в будь-який час.

Проблема комплектації австралійського війська не лише на флота, а і на решті військових спеціальностях. «Військові виявили проблему з комплектацією – потрібно довго вчити капітана підводного човна або льотчика-винищувача – ви не можете зробити це просто за одну ніч», - сказав Халіер

Саме тому у звіті було опубліковано рекомендації вкладати більше коштів у автономні системи, які потребують меншу кількість кваліфікованого персоналу.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...