"Нам дали помилкове відчуття безпеки": Дружина загиблого через використання автопілота співробітника Tesla вперше розповіла про аварію

Нора Басс, вдова Ганса фон Охайна, співробітника Tesla, який загинув 2022 року в автокатастрофі, стверджує, що вона та її чоловік були «піддослідними кроликами» для компанії, передають Патріоти України.

Охайн загинув, коли його Tesla Model 3 вилетіла з гірської дороги в Колорадо і врізалася в дерево. Ерік Россітер, друг Огайна, який перебував у машині і вижив, заявив, що Охайн використовував «функцію автоматичного водіння Tesla», і автомобіль «просто вилетів прямо з дороги».

Якщо слова Россітера вірні, то це стане першим відомим смертельним випадком, пов’язаним із технологією «повного самостійного водіння» Tesla.

Хоча Охайн був у стані алкогольного сп’яніння під час аварії, слідчі не виявили ознак того, що він намагався загальмувати. «З огляду на динаміку зіткнення і те, як автомобіль вилетів з дороги без будь-яких ознак раптового маневру, це відповідає увімкненій функції [допомоги водієві]», — сказав сержант Роберт Медден.

Пожежа, що охопила Tesla після аварії, була одним із «найінтенсивніших» загорянь транспортного засобу, з якими стикався Медден. Охайн, найімовірніше, вижив би в катастрофі, якби не інтенсивність полум’я.

Басс каже, що її чоловік вірив у бачення Ілона Маска про майбутнє безпілотних транспортних засобів і був готовий миритися з «переривчастим» досвідом, щоб допомогти поліпшити технологію. «Незалежно від того, наскільки п’яним був Ганс, Маск стверджував, що ця машина може керувати сама собою і суттєво краще за людину», — каже Басс. «Нам продали помилкове відчуття безпеки».

Tesla поки що не прокоментувала смерті Огайна. Наразі Tesla пропонує три функції допомоги водієві: «Автопілот», «Покращений автопілот» і «Можливість повного самостійного водіння». Усі вони вимагають, щоб водій тримав руки на кермі і був готовий узяти керування на себе в будь-який момент.

Функція «повного самостійного водіння» все ще перебуває у стадії бета-тестування. Сталося безліч аварій, деякі зі смертельними наслідками, пов’язаних із технологією автопілота Tesla. Однак досі не було зареєстровано жодного смертельного випадку, пов’язаного з функцією «повного самостійного водіння». Смерть Огайна може стати першим відомим смертельним результатом, пов’язаним із цією технологією.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...