Нам довгі роки брехали? Вчені заявили, що від картоплі, цукерок та булочок не гладшають

Співробітники університету Арізони дійшли висновку, що швидкі вуглеводи ніяк не можуть вплинути на набір ваги. Вчені виключили такий зв'язок і підкреслили, що продукти з високим глікемічним індексом самі по собі не можуть бути причиною набору зайвої ваги, передають Патріоти України.

Вчені нагадують, що довгий час було прийнято вважати, що вживання картоплі, меду, рису, білого хліба та інших швидких вуглеводів сприяє набору надлишкової маси тіла, але в ході останнього дослідження цей міф був розвінчаний. Вчені проаналізували дані майже 2 млн осіб і виявилося, що люди, які віддають перевагу продуктам з високим глікемічним індексом, здебільшого не схильні до повноти. Більш того, ті люди, які правильно поєднують швидкі вуглеводи з іншими продуктами, мають здорову вагу і практично не страждають серйозними захворюваннями.

Фахівці також дали кілька рекомендацій по правильному харчуванню. За їхніми словами, раціон харчування дорослої людини обов'язково повинен включати швидкі вуглеводи, проте співвідношення всіх продуктів має бути збалансованим. Крім швидких вуглеводів, потрібно вживати цільнозернову їжу, молочну продукцію, рибу і морепродукти, м'ясо, овочі та фрукти.

Дуже хотів до армії?: На Тернопільщині чоловік із відстрочкою від мобілізації розбив двері ТЦК

неділя, 8 вересень 2024, 14:28

Чоловік, що має відстрочку від мобілізації, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, розбив склопакет дверей Тернопільського обласного ТЦК та СП, намагаючись у такий спосіб приєднатися до Збройних сил України. Про це повідомив Тернопільський обласни...

З нагоди 40-річчя шлюбу: Порошенко привітав дружину та показав фото з весілля

неділя, 8 вересень 2024, 13:28

П'ятий президент України Петро Порошенко у неділю, 8 вересня, привітав свою дружину Марину Порошенко з 40-ю річницею шлюбу і показав фото з їхнього весілля. Про це експрезидент написав на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Ми з Ма...