"Нам здається, що обидві країни зайшли в глухий кут": Скільки канадців виступають за припинення допомоги Україні

Більшість канадців вважають, що Україна повинна продовжувати боротьбу проти вторгнення Росії, але одна третина вважає, що країна повинна домовитися про мирну угоду – навіть, якщо це означатиме відмову від окупованих агресором територій. Про це пише телевізійна мережа Global News із посиланням на дослідження компанії Ipsos, передають Патріоти України.

Майже 40% канадців, опитаних Ipsos сказали, що Україна повинна продовжувати боротьбу. Але 30% повідомили, що Україна повинна виступити ініціаторкою у припиненні війни: навіть якщо це передбачає певні поступки території, яку тимчасово окупувала Росія. Решта 31% респондентів сказали, що не знають, як Україні вчинити. Серед лібералів 55% виступають за продовження війни, а 40% консерваторів підтримують досягнення мирної домовленості.

«Нам уже два роки, здається, що країни зайшли в глухий кут, здається, ніхто не зрушує з місця. І так (запитують канадці), як довго триватиме ця ситуація?» – повідомив віцепрезидент Ipsos Public Affairs Шон Сімпсон, коментуючи результати опитування.

Лише 54% опитаних сказали, що вони все ще уважно стежать за новинами про війну в Україні – порівняно з 74% у 2022 році. Водночас 58% канадців сказали, що вони все ще так само стурбовані ситуацією, як і коли почалося повномасштабне вторгнення.

Хоча більшість канадців все ще підтримує Україну, але допомога федерального уряду та підтримка нижча, ніж у 2022 році після початку вторгнення Росії. Крім того, більше половини канадців вважають, що Оттава не може дозволити собі продовжувати фінансово допомагати Україні на тлі економічної кризи у самій Канаді.

«Частка людей, які заявили, що Канада не може собі дозволити продовжувати допомагати Україні фінансово на тлі нинішньої економічної кризи вдома, зросла до 54%», – йдеться у повідомленні телеканалу. Зазначається, що торік такої позиції дотримувалось 48% респондентів. Як зазначає видання, у дослідженні взяв участь 1001 канадець, їх опитали минулого місяця, статистична похибка телеканалом не вказана.

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...

Слуги Зеленського різко піднімають податки і собі зарплатню. А тим часом вже третині українців має гроші тільки на їжу, і ще кожному десятому не вистачає навіть на це - соціологи

субота, 27 липень 2024, 20:00

32% сімей в України грошей вистачає лише на їжу - купувати одяг складно. Про це повідомляє видання Дзеркало тижня з посиланням на дані Центра Разумкова, передають Патріоти України. . Ще майже половині сімей українців (48%) грошей вистачає на їжу та о...