Намагався "навернути" Росію до цивілізованості: У Москві помер відомий радянський письменник та журналіст

Александр Кабаков

18 квітня ввечері в московській лікарні на 77 році життя помер відомий письменник і журналіст Олександр Кабаков. Про це повідомив головний редактор журналу «Російський піонер» Андрій Колесников, передає «Ехо Москви», зазначають Патріоти України.

Кабаков став відомий після публікації 1989 року роману «Невозвращенец», за яким незабаром був знятий художній фільм. За мотивами іншого роману письменника вийшла стрічка «Десять років без права листування».

Майбутній письменник народився 22 жовтня 1943 року в Новосибірську, закінчив механіко-математичний факультет Дніпропетровського університету і якийсь час працював інженером в ракетному конструкторському бюро Янгеля на Південмаші (Дніпропетровськ).

Журналістська кар'єра почалася з роботи в газеті «Гудок» в 1972 році. Потім Кабаков працював в «Московских новостях», «Комерсанті», «Столичної вечірньої газеті» і «Новому очевидці». В останні роки був головним редактором журналу «Саквояж СВ», а також писав як публіцист і колумніст.

Книги Кабакова видавалися в багатьох країнах світу, в тому числі в США, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, у всіх скандинавських країнах, Японії та Китаї.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...